Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Frankfurter Rundschau

"U ime obitelji" moli pred obiteljskim savjetovalištima u Frankfurtu

prosvijed,cijepljenje,Zagreb
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
16.03.2017.
u 18:16

Njemački dnevnik "Frankfurter Rundschau“ donosi u četvrtak reportažu o prosvjedima katoličkih aktivista povezanih s hrvatskom udrugom "U ime obitelji“

Njemački dnevnik "Frankfurter Rundschau“ donosi u četvrtak reportažu o prosvjedima katoličkih aktivista povezanih s hrvatskom udrugom "U ime obitelji“ blizu frankfurtskog obiteljskog savjetovališta i o protuprosvjedima lijevih aktivista.

U članku pod nazivom "Fundamentalizam na hrvatski“ autora Danijela Majića govori se o prosvjedima u organizaciji Njemačke udruge za kršćansku kulturu (DVCK) pred podružnicama organizacije za obiteljsko savjetovanje Pro Familia u Frankfurtu.

Kao organizator "molitvene straže“ navodi se odvjetnik hrvatskog porijekla Tomislav Čunović koji je uključen u frankfurtski ogranak udruge "U ime obitelji“ i sudjelovao je u promociji filma Jakova Sedlara "Jasenovac-istina“ po Njemačkoj.

Nevladina konzervativna udruga "U ime obitelji" žestoko se protivi pobačaju koji je u Hrvatskoj legalan prema zakonu iz 1978., a katolički aktivisti mjesecima održavaju molitvena okupljanja pred bolnicama nastojeći odvratiti trudnice od prekida trudnoće.

U članku se spominju i protuprosvjedi lijevih aktivista koji su na Međunarodni dan žena nedaleko katoličkih aktivista u Frankfurtu bacali konfete i pirotehnička sredstva i za njih održavali "sotonističke obrede".

Policija je bila prisutna, ali nije intervenirala jer je procijenila da nije došlo do kršenja zakona.

Predstavnici lanca savjetovališta Pro Familia, koji djeluje od pedesetih godina prošlog stoljeća, ne žele poduzimati akcije protiv prosvjeda.

"Doduše nije lijepo da žene koje nam dolaze na savjetovanje vide tako nešto ali ne osporavamo im pravo na prosvjede“, priopćila je glasnogovornica udruge.

>>Zabrana pobačaja je propala, pa je država krenula s paketima pomoći ženama

>>Biskupi poručili svećenicima: Ne smijete uskratiti ispovijed pobačaja

Ključne riječi

Komentara 3

GO
gooniegoogoo
19:09 16.03.2017.

jedni mole za nerođenu djecu, drugi drže sotonističke obrede.

Avatar Niškorist
Niškorist
14:01 17.03.2017.

Neka mole pred Konzumom ?

Avatar mama mia
mama mia
08:04 17.03.2017.

Dok ih ne natjeraju kao Erdogana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije