Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napadači samoubojice

Islamska država preuzela odgovornost za terorističke napade u Siriji, više od 100 ubijenih

Oboren zrakoplov kod Damaska
Foto: Reuters
1/4
23.05.2016.
u 12:52

Višestruke eksplozije odjeknule su u gradovima Džableh i Tartus, u dijelu zemlje koji je do sada bio pošteđen najtežih stradanja

Islamska država preuzela je odgovornost za samoubilačke napade u Siriji u kojima je u ponedjeljak ubijeno više od 100 osoba u obalnim gradovima Džableh i Tartus.

Višestruke eksplozije odjeknule su u gradovima Džableh i Tartus, u dijelu zemlje koji je do sada bio pošteđen najtežih stradanja. U napadima je ozlijeđeno najmanje 120 osoba. Prema podacima sirijskog opservatorija za ljudska prava, pet eksplozija rezultat je napadača samoubojica, a u dva slučaja radilo se o eksplozijama automobila bombi.

Zabilježeno je ukupno sedam detonacija, četiri u Džablehu u pokrajini Latakiji i tri u Tartusu, glavnom gradu iste pokrajine.

Televizijske snimke prikazuju uništena i zapaljena vozila na ulicama dva grada, a na društvenim medijima objavljene su fotografije trupla koja leže na ulicama.

U Džablehu jedna je bomba eksplodirala u blizini državne bolnice, a u Tartusu, u kojemu su smještene ruske vojne snage koje pružaju potporu sirijskoj vojsci u borbi protiv militanata i pobunjenika, do eksplozija je došlo u blizini benzinske crpke.

Sirijsko ministarstvo unutarnjih poslova, koje je izvijestilo o terorističkim napadima, zaustavilo se na brojki od 20 ubijenih, dok su državni mediji izvijestili o 45 ubijenih u napadima u dva grada.

 >> Sukob dviju zločinačkih organizacija iako imaju iste ciljeve i ideologiju

Komentara 1

LI
Liberdad
14:50 23.05.2016.

Hoćemo li sad svi staviti sirijsku zastavu na FB profile i reći "Je suis Syrie"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije