Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavili 'crnu listu'

ISIL: 'Njih zakoljite, skinite im glave u njihovim domovima ili ih probodite ako ih vidite na cesti'

ISIL,džihad
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
22.03.2015.
u 12:36

Iz Američkog ministarstva obrane i FBI-a tvrde da imaju informacije o tim prijetnjama te da provode istragu.

Skupina hakera koji kažu da pripadaju džihadistima Islamske države objavila je na internetu "crnu listu", odnosno popis sa 100 američkih vojnika koje treba ubiti, objavio je američki centar na nadzor džihadističkih stranica.

Uz imena vojnika objavljene su i njihove fotografije, činove i adrese, a skupina koja se predstavlja kao "Odjel hakera Islamske države" pozvala  je svoju 'braću u Americi da ih ubiju gdje god ih nađu'.

- Olakšali smo vam stvar tako što smo objavili i imena i adrese, na vama je sad samo da učinite posljednji korak. Što čekate? Ubijte ih na vlastitoj zemlji, odsijecite im glave u njihovim domovima, probodite ih dok šeću ulicama misleći da su sigurni, piše Daily Mail.

Iz Američkog ministarstva obrane i FBI-a tvrde da imaju informacije o tim prijetnjama te da provode istragu.

Većina informacija koju su objavili džihadisti, kazao je FBI, može se naći u javno dostupnim dokumentima, ali i na društvenim mrežama.

 

 

>>Islamska država otela 20 medicinskih radnika

Komentara 10

BR
Brandfackel2
13:04 22.03.2015.

Prije svega nekoliko mjeseci ove ISIL zločince nazivali ste u svim medijima sirijskom demokratskom opozicijom... Kojeg datuma su ti vaši demokrati postali teroristi? Onaj dan kad su na područjima pod njihovom kontrolom zavrnuli slavinu i novac od nafte preusmjerili u svoj džep? Novinari moraju živjeti sa činjenicom da zbog vlastite nemoralnosti, sluganstva i manipuliranja istinom nisu ništa drugo nego suučesnici u ovim monstruoznim zločinima...

DU
dukidudoje
16:26 22.03.2015.

nemojte samo glave

DU
Deleted user
13:17 22.03.2015.

nikako da zaboravim ministarku pusić koja je gurala međunarodno priznanje " sirijskih pobunjenika".... pa i partizani su 41. bili isto takvi pobunjenici, možda je to veza...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije