Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNA PROFESIJA

ISIL pravnicima dao rok od 10 dana: Pokajte se ili ćete biti bičevani i osuđeni na smrt!

ISIL fighter holds a flag and a weapon on a street in Mosul A fighter of the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL
1/3
08.02.2017.
u 10:35

Prema njihovu vjerovanju, provode ljudske umjesto Alahovih zakona

Teroristička organizacija tzv. Islamske države, na području pod njihovom kontrolom u Siriji, dala je rok od 10 dana svim odvjetnicima, sucima te svima koji studiraju pravo da se pokaju i prestanu biti nevjernici.

Naime, teroristička organizacija Islamske države smatra nevjernicima sve koji su studirali pravo i nastavili raditi poslove povezane s tom strukom jer, prema njihovu vjerovanju, provode ljudske umjesto Alahove zakone.

U slučaju da se ne pokaju, bit će bičevani i osuđeni na smrt. Isto tako, svi odvjetnički uredi i sudovi  na području pod kontrolom terorističke organizacije Islamske države spaljeni su dok su fakulteti dignuti u zrak.

Svjedoci iz grada Rake, glavnog uporišta ISIL-a, tvrde da gotovo svi suci i odvjetnici, koji su do sada živjeli u blagodati, danas rade na tržnici kao prodavači te fizički radnici da bi preživjeli.  

U međuvremenu je glasilo ISIL-a, Amaq objavilo da je prije nekoliko dana izvršena smrtna kazna nad 10-godišnjom djevojčicom Faten u gradu Mosulu, i to ugrizima. Taj neljudski čin izvršio je ženski odred pod nazivom "policija za ćudoređe", čije su članice grizle djevojčicu dok nije iskrvarila do smrti.  

Grijeh djevojčice bio je njezin izlazak preko praga kuće. Poznato je kako ISIL provodi stroge šerijatske zakone, koji nemaju veze s islamskom vjerom, prema kojima je ženama, djevojkama i djevojčicama strogo zabranjen izlazak iz kuće bez pratnje.

Isto tako, prema ISIL-ovom glasilu Amaq, jedna je Iračanka na tržnici samo malo podigla nikab s lica kako bi probala voće zbog čega je na licu mjesta bila bičevana s 30 udaraca.  

>> Trumpovo obećanje o borbi protiv IS-a je obećavajuće, ali moramo pričekati

>> Vrhovni iranski vođa Hamenei: Trump otkriva 'pravo lice Amerike'

Komentara 9

DN
Drugi_Način
12:23 08.02.2017.

Super je to. I onda onaj fašist, islamofob, monstrum od čoeka, Trump, ne dopušta ovim divnim ljudima da dođu u Ameriku i donesu Alahov Šerijatski zakon. Zločinac jedan.

AM
Ameise
10:56 08.02.2017.

Bolesno !

FA
Fake
10:56 08.02.2017.

Životinje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije