Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Al-Qaryataynu

ISIL izdao 11 zapovijedi za kršćane

Islamska država, zastava
Foto: Reuters/PIXSELL
07.09.2015.
u 14:45

Prema njima, zabranjeno je osnivanje crkvi, izlaganje muslimana kršćanskim vjerskim simbolima...

ISIL je postavio ultimatum kršćanima iz sirijskog grada Al-Qaryatayna koji su zauzeli prošli tjedan, tako da su im dali da izaberu između prelaska na islam, potpisivanja ugovora i plaćanja poreza na nemuslimane ili odlaska, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava, prenosi RT.

Ugovor se sastoji od 11 zapovijedi kojih se svi kršćani koji odluče ostati u gradu moraju pridržavati. Prema njima, zabranjeno je osnivanje crkvi i izlaganje muslimana kršćanskim vjerskim simbolima. Kršćani također ne smiju potkopavati tzv. Islamsku državu, posjedovati oružje ili trgovati svinjetinom ili vinom.

Teroristička organizacija Islamska država  3. rujna objavila je seriju fotografija koje pokazuju da su deseci kršćana izabrali potpisati ugovor i zbog toga platili porez. IS je obećala da će zaštititi njih i njihovu imovinu. Kršćani ne moraju prijeći na islam te će ostati sigurni, kazala je skupina, no ako netko prekrši odredbe ugovora, tretirat će ih kao vojnike.

Prema procjeni BBC-ja, grad Al-Qaryatayn ima oko 40.000 stanovnika. Među njima su suniti i kršćani.

>> ISIL planira zauzeti glavnu autocestu u Siriji što će uzrokovati novi val izbjeglica

Komentara 77

DU
Deleted user
14:59 07.09.2015.

Isto bih ja i za ove izbjeglice u EU. Obavezna prelazak na kršćanstvo i zabranu korištenja arapskog jezika, vjerski muslim. znakova hehe :)

Avatar dr. Evil
dr. Evil
15:06 07.09.2015.

tako i EU treba za ove uvozne muslimane...našima dole sijeku glave a ovima se rade dočeci dobrodošlice?!?!...istovremeno u Francuskoj, Engleskoj imamo treću generaciju muslimana koja već tamo živi i g.ovno ode da se bori skupa sa teroristima, sijeku glave civilima...

LU
lukborn
15:07 07.09.2015.

A mi ćemo se zaratit među sobom pokušavajući im što sto vise udovoljiti .... Nek nas je.. kad smo glupavi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije