Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKINUTE SANKCIJE

Iranski ministar vanjskih poslova: Saudijska Arabija paničari

Javad Zarif
Foto: Reuters/PIXSELL
21.01.2016.
u 09:31

"Vjerujemo da Iran i Saudijska Arabija mogu biti dva važna igrača koji mogu surađivati u regiji"

Iranski ministar vanjskih poslova rekao je za CNN da Saudijska Arabija paničari oko mogućnosti smanjenja tenzija između Teherana i Zapada nakon što su Iranu ukinute sankcije.

– Vjerujemo da Iran i Saudijska Arabija mogu biti dva važna igrača koji mogu surađivati u regiji – rekao je Javad Zarif.

– Nažalost, Saudijci su imali iluziju, koju su podržavali njihovi zapadni saveznici, da mogu izbaciti Iran iz jednadžbe u regiji – dodao je.

Zarif je rekao da je savez Saudijske Arabije i zapadnih država te tenzije Irana s tim državama omogućio Saudijskoj Arabiji da izvozi svoju vehabijsku ideologiju ekstremizma. Naglasio je da je 15 od 19 napadača koji su sudjelovali u terorističkom napadu na SAD 11. rujna 2001. bilo Saudijci te optužio vehabijsku ideologiju za većinu nasilnog ekstremizma prisutnog u regiji i na Zapadu.

>> Ukidaju sankcije: Iran ispunio obveze iz nuklearnog sporazuma!

Komentara 3

Avatar superhik74
superhik74
14:32 21.01.2016.

Vehabijski teroristicki sef vlasnik privatne drzave obitelji Al Saud, tzv. kralj Salman iz Saudijske Arabije je u velikim problemima, ali posto je dementan to ne zna a tridesetogodisnji sin minister terorizma koji vodi u tatino ime ratove u Bahreinu, Iraku, Siriji I Jemenu, te financira pucisticku vladu u Egiptu i svoje teroristicke ispostave ISIL u Siriji, Iraku i Libiji, curi na sve strane. Deficit budzeta 20 % ove godine, poceo s rasprodajom Aramco naftne industrije. Ode teroristicka drzava Saudijska Arabija u kanalizaciju.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
16:16 21.01.2016.

Islamska Republika Iran je samo šijitska inačica ISIL-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije