Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suhoj Su-25

Iraku isporučeno pet ruskih borbenih aviona

Sukhoi
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
29.06.2014.
u 18:45

Irački premijer Nouri al-Maliki nada se da će borbeni avioni napraviti ključnu razliku u borbi protiv ISIS-a.

Iraku je u subotu isporučen prvi dio ruskih Suhoj Su-25 borbenih zrakoplova, javlja RT.

Iračko ministarstvo obrane u nedjelju je potvrdilo da su, u skladu sa sporazumom sa Rusijom, primili 5 borbenih aviona Su-25. Rastavljene u dijelove u Irak ih dopremio ruski transportni avion, a očekuje se da će u operativnom stanju biti unutar sljedeća 3 do 4 dana.

Irački premijer Nouri al-Maliki nada se da će borbeni zrakoplovi napraviti ključnu razliku u borbi protiv ISIS-a.

>> Muslimanski ekstremisti ubili suca koji je Saddama Husseina osudio na smrt

Ključne riječi

Komentara 22

ST
stomugromova
19:02 29.06.2014.

Naručili su avione od Amera,koji su čekali da Malikijeva vlada padne I da ISIL potpuno okupira Irak pa da onda Ameriizvedu svoju specijalku" borbu protiv terora" !! Sad im ne paše jer su se Rusi umiješali u njihovu prljavu zavjeru.

JK
ja-kan
19:06 29.06.2014.

Alo, pa Su-25 nije lovac nego jurišnik !!

ST
stomugromova
21:46 29.06.2014.

Zar trebamo na svakoj temi nekom dokazivati da su korporacija zla zvana SAD , odgovorna za veliku većinu zla koje se događa na Bliskom Istoku.Ne razumijem komentatore poput pravog alfamana,koji ovdje namjerno širi dezinformacije iako sam siguran da on jakoo dobro pozna situaciju.Slično kao kad se ratni zločinac i jedan od glavnih krivaca za genocid u Iraku,Tony Blair u intervju,govori kao da on nema veze sa tim i da su krivci svi drugi faktori osim agresije SAD i Velike Britanije.Pogledajmo što su napravili u Libiji,koja je desetljećima bila stabiln i prosperitetna država.Pogledajmo što rade u Siriji !!Pogledajmo kako opet mesare po Iraku.ISIL je njihovo čedo,koje kao i Al Qaida,služi za stvaranje kaosa i rušenja njima nepodobnih vlasti u tim državama.Korporacija SAD radi kontinuirano zlo jer je to dominatna politika psihopata iz Washingtona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije