Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE

Irački veleposlanik: ISIL želi ubiti papu Franju

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
16.09.2014.
u 19:53

Vjerujem da bi ga mogli ubiti tijekom jednog od njegovih putovanja u inozemstvo ili čak u Rimu, rekao je Habeeb Al Sadr

Militantna islamistička skupina ISIL želi ubiti papu Franju, upozorio je irački veleposlanik u Vatikanu Habeeb Al Sadr, prenosi Telegraph. Upozorenje dolazi uoči Franjina odlaska na jednodnevni posjet u Albaniju u nedjelju, a veleposlanik tvrdi da bi papa mogao biti u opasnosti i prilikom posjeta Turskoj u studenom.

– Vjerujem da bi ga mogli ubiti tijekom jednog od njegovih putovanja u inozemstvo ili čak u Rimu. Postoje članovi ISIL-a koji nisu Arapi već Kanađani, Amerikanci, Francuzi, Britanci i Talijani. ISIL bi mogao angažirati bilo koga od njih da izvede teroristički napad u Europi – rekao je veleposlanik u razgovoru za današnji talijanski dnevnik La Nazione.

Džihadisti iz Islamske države u Iraku i Levantu, koji su uznemirili svjetsku javnost ubijanjem i progonom stanovništva na području Iraka i Sirije, posljednjih su nekoliko tjedana poručivali da žele proširiti svoj samoproglašeni kalifat do Rima, srca zapadnog kršćanstva, i postaviti svoju crnu zastavu na vrh bazilike sv. Petra. Veleposlanik tvrdi da im se papa zamjerio osudom zločina koji su počinili u Siriji i Iraku te svojom potporom SAD-u u namjeri zaustavljanja ISIL-a.

>> Nema razlike između ebole i ISIL-a – oboje treba odlučno uništiti

>> SAD započeo zračne napade na ISIL: Uništili uporišta jugozapadno od Bagdada

Komentara 15

Avatar Florida_manatee
Florida_manatee
20:15 16.09.2014.

Kad bi Josipovica pitali sto mislu o ISIL-u on bi sigurno održao monolog u kojem nit bi bio protiv niti za njih. Tj. ne bi imao nikako misljenje konkretno.

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
20:05 16.09.2014.

Ovaj ISIL je zaratio s cijelim svijetom. Još su si dobri samo s Milanovićem i Josipovićem.

Avatar JOHNI
JOHNI
20:31 16.09.2014.

Ne mogu oni Papi niti '' pera odbit'' da se tako slikovito izrazim , nijedan papa osim sv. Petra koji se dobrovoljno vratio u Rim i bio razapet nije ubijen pa neće niti ovaj biti ....., a onaj koji pokuša stradati će prije ili kasnije ......., osijetiti će bijes Božji na svojoj koži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije