Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ RUKU DŽIHADISTA

Iračke snage preotele IS-u velik dio Ramadija

ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL
08.12.2015.
u 17:33

Kurdske snage uspjele su uz pomoć zračnih udara međunarodne koalicije predvođene Sjedinjenim Državama u studenome preoteti IS-u grad Sindžar na sjeveru Iraka

Iračke snage osvojile su velik dio Ramadija, grada smještenog 100 kilometara zapadno od Bagdada koji je od svibnja bio u rukama džihadista takozvane Islamske države.

Preuzimanje sektora Tamim velik je uspjeh iračkih snaga koje su prije nekoliko mjeseci počele ofenzivu kako bi vratile pod svoj nadzor Ramadi, glavni grad zapadne pokrajine Al-Anbar.

"Naše su snage danas potpuno oslobodile sektor Tamim nakon silovite bitke protiv Daesha (arapska kratica za IS)", rekao je glasnogovornik iračkih protuterorističkih snaga Sabah al-Noman.

Otkako je krenuo u ofenzivu u lipnju 2014., IS je osvojio velika područja Iraka, među njima i Mosul, drugi najveći grad u zemlji. Nešto ranije džihadisti su osvojili i grad Faludžu, u pokrajini Al-Anbar, najvećoj u Iraku.

Kurdske snage uspjele su uz pomoć zračnih udara međunarodne koalicije predvođene Sjedinjenim Državama u studenome preoteti IS-u grad Sindžar na sjeveru Iraka. 

>> Kalifat je u potencijalnu ratnu zonu pretvorio – cijeli svijet

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar superhik74
superhik74
17:58 08.12.2015.

Nekako slabo ide Saudijsko/Turskim pulenima iz ISIL-a zadnjih dana otkad su stvarno bombardirani , za razliku od proteklih 15 mjeseci kada je tzv. koalicija (koja ukljucuje te iste zastitnike Tursku I Saudijsku Arabiju ?) navodno bombardirala nesto u Siriji I Iraku, a u biti su padobranima dostavljali oruzje. Mozda su zato Turci okupirali dio Iraka da bi sprijecili Iracku vojsku da stvarno ocisti svoj teritorij od Tursko/Saudijskih terorista podrzavanih NATO borcima za "ljudska prava" iz Crvenkapice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije