Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pucnjava u kaliforniji

Identificirani i ubijeni napadači iz San Bernardina

pucnjava
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
03.12.2015.
u 10:26

Muškarac je Sijed Faruk (28), američki građanin zaposlen u San Bernardinu, a bio je u pratnji 27-godišnje Tašfin Malik

Dvoje počinitelja najgoreg ubojstva u SAD-u unazad tri godine koji je stajao života 14 osoba u srijedu u San Bernardinu, u Kaliforniji, muškarac su i žena od 28 i 27 godina, ubijeni nakon napada.

Muškarac je Syed Farook (28), američki građanin zaposlen u San Bernardinu, a bio je u pratnji 27-godišnje Tashfeen Malik, čije državljanstvo nije poznato, rekao je šef policije tog grada Jarrod Burguan.

Istraga još nije utvrdila što ih je nagnalo da izvrše ubojstvo. – Ne isključujemo teroristički čin – istaknuo je on. – Možemo reći da je dvoje ubojica iz San Bernardina ubijeno nakon potjere – rekao je Burguan.

Syed Farook bio je zaposlenik okruga San Bernardino gdje je radio unazad pet godina kao stručnjak za okoliš pri ministarstvu javnog zdravstva, izjavio je šef policije. Zaposlenici te službe okupili su se na proslavi prije Božića kad je izbila pucnjava.

Osumnjičeni je bio na proslavi i s nje ranije otišao, ljutit, rekli su očevici.

Slijedeći taj trag, agenti su došli do adrese u Redlandsu, petnaestak kilometara od San Bernardina, te otkrili sumnjivo vozilo koje su tražili. Nakon kratke potjere, dvoje osumnjičenih ubijeno je, a njihovo vozilo izrešetano mecima.

Syed Farook i Tashfeen Malik bili su u romantičnoj vezi, kazao je Burguan ne navodeći jesu li bili vjenčani.

>> Pucnjava u centru za osobe s teškoćama u razvoju, ubijeno najmanje 14 ljudi

Komentara 17

MA
martinn
10:34 03.12.2015.

...navela ga je jedna knjiga i teorija iz 7. vijeka ( kao i sve teroriste do sada) nastala u najruznijoj zemlji na planeti( danasnja Saudijska arabija), u glavama najruznijih ljudi u kosmosu...

MA
martinn
11:12 03.12.2015.

samo u zadnjih 12 mjeseci : francuska 2 napada oko 150 stradalo...2 napada na ruske drzavljane oko 230 stradalo..amerika oko 20 stradalo...bosna 2 napada 3,4 stradalo...svijet mora da se ujedini i ne dozvoli vise ni jednom Sijanu,Fahrudinu,Zumuljdinu,Ademu,Bademu,Sulji,Muji,Fikreti,Fati,Fazi da naprave krvoprolice na hriscanskim civilizovanim zemljama

Avatar megatronman
megatronman
10:45 03.12.2015.

A naš Ostoja i V.P. tvrde kako nitko, ama baš nitko tko je prošao kroz Hrvatsku nije terorist. Bravo! U ovom trenutku na tisuće tzv. spavača je širom Europe, poneki možda i u Hrvatskoj. Kako Putin uredno roka po ISIL-u tih žohara bit će više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije