Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pariški tužitelj

Dvojica bombaša koji su se raznijeli kod stadiona Stade de France u EU su ušli preko Grčke!

pucnjava, pariz, teroristi, francuska policija
Foto: Reuters/PIXSELL
20.11.2015.
u 19:51

Protuobavještajni izvor u Makedoniji rekao je Reutersu da je Mohammad još uvijek putovao sa suradnikom dva dana nakon što je stigao u grčku luku Pirej

Dvojica bombaša samoubojica koji su se raznijeli na nogometnom stadionu u Parizu u petak tijekom napada u kojima je ubijeno 130 ljudi putovala su zajedno u Grčku, rekao je državni odvjetnik u francuskom glavnom gradu.  

Jedan od bombaša samoubojica kod Stade de France u sjevernom predgrađu St. Denis identificiran je preko sirijske putovnice pronađene blizu njegova tijela kao Ahmad al-Mohammad, mada nije jasno je li putovnica autentična ili je ukradena.

Reuters je izvijestio u utorak kako je vlasnik putovnice, koji je stigao u Grčku zajedno sa 198 izbjeglica barkom iz Turske 3. listopada možda putovao sa suradnikom.

U priopćenju u petak pariški tužitelj je rekao da su bombašu samoubojici koji je detonirao svoj eksplozivni prsluk na vratima H stadiona uzeti otisci prstiju u Grčkoj 3. listopada u isto vrijeme kada i bombašu samoubojici koji se raznio kod vrata D.

Protuobavještajni izvor u Makedoniji rekao je Reutersu da je Mohammad još uvijek putovao sa suradnikom dva dana nakon što je stigao u grčku luku Pirej.

Zajedno su se registrirali u izbjegličkom logoru u dvorištu stare tvornice duhana u srbijanskom gradu Preševu mada srbijanski dužnosnici ne spominju suradnika. 

Podsjetimo, francuske vlasti ranije su navele da su napadači imali lažne sirijske putovnice izrađene u Turskoj. Pri ulasku u Hrvatsku Almohammad je podvrgnut strogoj kontroli, što potvrđuju i iz Francuske. U Opatovcu je prema toj osobi MUP postupao sukladno svim pravilima EU-a – obavljena je registracija, fotografiranje, skenirana je putovnica, uzeti su otisci, a i provjerom baza koje se popunjavaju međunarodnom suradnjom, utvrđeno je da se osoba ne nalazi ni u jednoj od njih.

>> Bombašu sa sirijskom putovnicom otisci su bili uzeti u Opatovcu

>> Kako se Abaaoud mogao vratiti iz Sirije, a da nije bio lociran?

Komentara 29

FL
flok
20:27 20.11.2015.

pijani ostoja dakle prošvercao dvije ubojice a ne jednog. da ima imalo srama ne bi se svaki dan natrkeljio po portalima, naslovnicama tiska i svim tv postajama. e, ali, nema srama

RI
Rizlman
20:29 20.11.2015.

To je valjda ta biznis-klasa?

MI
microlion
20:29 20.11.2015.

Čekam dan kad Francuzi stave Ostoju na svoj sud...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije