Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjećanje na genocid

Hrvatski državljanin uhićen u Sarajevu - oštetio spomenik za žrtve Srebrenice

Srebrenica
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
18.03.2017.
u 17:13

"Osoba inicijala K. L. (22), državljanin Republike Hrvatske, uhićena je zbog sumnje da je počinila kazneno djelo oštećenje tuđe stvari", stoji u policijskom priopćenju

Hrvatski državljanin uhićen je danas u Sarajevu nakon što je oštetio skulpturu postavljenu u gradu u znak sjećanja na genocid nad Bošnjacima u Srebrenici što su ga vojska i policija bosanskih Srba počinile u srpnju 1995., potvrdila je tijekom dana lokalna policija.

"Osoba inicijala K. L. (22), državljanin Republike Hrvatske, uhićena je zbog sumnje da je počinila kazneno djelo oštećenje tuđe stvari", stoji u policijskom priopćenju.

Policija je obavijest o tome da je polomljena skulptura postavljena u Velikom parku u samom središtu Sarajeva dobila nešto iza 1 sat a malo kasnije počinitelj je identificiran i uhićen.

Skulptura koja je rađena od betona i mješavine drugih materijala prelomljena je na pola a ona predstavlja jednog od ubijenih srebreničkih Bošnjaka Ramu Osmanovića.

Spomenik je nastao po prizoru dokumentiranom autentičnim televizijskim snimkama iz srpnja 1995. Osmanovića su u pokušaju proboja iz Srebrenice zarobili srpski vojnici i potom ga natjerali da glasno doziva sina Nermina i nagovara ga da se i on preda.

Nermin je poslušao očev poziv a obojica su nakon toga likvidirani zajedno s ostalim zarobljenicima.

>> Ovdje Bošnjak i Srbin žive kao braća: 'I pred rat se osjećao miris mira'

>> Umro Ljubiša Beara, osuđen na doživotni zatvor za genocid u Srebrenici

Komentara 66

KA
kajbum
18:01 18.03.2017.

Zato nije naslov srbin iz hrvatske

YE
yelahiah
18:49 18.03.2017.

Zasto ne napisete istinu,srbin sa hrvatskim dokumentima......

GO
Gomila
20:11 18.03.2017.

dali je pupovac hrvatski drzavljani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije