Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOTROMANOVIĆ:

'Hrvatska pozdravlja odluku Turske da se priključi borbi protiv ISIL-a'

Ante Kotromanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.10.2014.
u 15:10

Kao saveznici i prijatelji razumijemo vašu situaciju, poručio je ministar obrane

Ministar obrane Ante Kotromanović u sklopu službenog posjeta Turskoj danas se sastao s turskim ministrom obrane Ismetom Yilmazom, priopćili su iz MORH-a. U okviru bilateralnog ministarskog sastanka razgovaralo se o dosadašnjoj bilateralnoj suradnji, mogućnostima i perspektivi buduće suradnje, posebno na području vojne obuke i izobrazbe te na području suradnje obrambenih industrija. Također se razgovaralo o pitanjima značajnim za djelovanje i politiku NATO Saveza nakon summita u Walesu, kao i o regionalnoj sigurnosnoj situaciji. Naglašen je zajednički interes dviju zemalja po pitanju stabilnosti Jugoistočne Europe, Bliskog Istoka i Mediterana.

- Hrvatska pozdravlja odluku Turske da se priključi globalnoj koaliciji u borbi protiv ISIL-a. Kao saveznici i prijatelji razumijemo vašu situaciju, a nestabilnost na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi neposredna je prijetnja svima nama - rekao je Kotromanović.

Yilmaz je naglasio kako Hrvatska ima ključnu ulogu u osiguravanju stabilnosti Jugoistočne Europe.

Dvojica ministara razgovarali su i o trenutnom statusu regionalnih inicijativa. Naime, i Hrvatska i Turska članice su SEDM-a (South Eastern Europe Defence Ministerial). Usuglašeno je da će se nastojati unaprijediti sadržajnost i vidljivost suradnje u okviru regionalnih inicijativa. Republika Hrvatska bit ce 2015. godine domaćin ministarskog sastanka SEDM-a, odnosno Sveobuhvatnog regionalnog sastanka (Comprehensive Regional Meeting- CRM), a Turska iduće godine preuzima predsjedanje SEDM-om. Ovom prilikom utvrđen je interes oko unapređenja bilateralne suradnje na području vojne izobrazbe, te se razgovaralo i o mogućnostima razmjene studenata na vojnim školama.

Komentara 17

BF
brkonja fra brkati
15:22 09.10.2014.

Vidi ti našeg Kotrootromanovića !

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
22:15 09.10.2014.

Zar nemamo mi u Hrvatskoj sposobnih ljudi koji bi mogli napisati par smislenih rečenica ljudima poput Kotromanovića kako ne bi valjali ovakve gluposti?

SK
sladja_kava
16:08 09.10.2014.

normalno casnike iz oluje sa iskustvom i borce hos-a i nema vise ISIL-a nigdje vise i rijesen je za vjekove...a obama neka se pokrije usima on i negova sila vojska i tehnika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije