Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON TRUMPOVE ZABRANE

Hrvatica se morala odreći turističke vize i zabranjen joj je ulazak u SAD?

los angeles prosvjed
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
30.01.2017.
u 10:55

ACLU, neprofitna organizacija civilnog društva, tvrdi da je Hrvatica morala potpisati dokumente kojima se odriče turističke vize.

Zbog nove uredbe američkog predsjednika Donalda Trumpa mnogima je zabranjen ulazak u SAD. Trump je tako zabranio ulazak u zemlju državljanima Sirije, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena.

Predsjednik tvrdi kako je to napravio kako bi spriječio teroriste da ulaze u zemlju te tvrdi da uredba nije okrenuta protiv muslimanima.

No, kako saznaje TMZ, čini se da i drugi imaju problema. Tako navode da je tijekom vikenda u zračnoj luci u Los Angelesu zadržana jedna Hrvatica koja je doletjela iz Pariza.

ACLU, neprofitna organizacija civilnog društva, tvrdi da je Hrvatica morala potpisati dokumente kojima se odriče turističke vize za ulazak u SAD te je bila prisiljena vratiti se u Pariz. Hrvatska se ne nalazi na listi zemalja na koje se zabrana odnosi.

Doznajemo da je hrvatski konzul u Los Angelesu na putu za zračnu luku gdje će provjeriti što je bilo s Hrvaticom koja je navodno zadržana.

>> Zašto Trumpova uredba neće smanjiti prijetnju od terorističkog napada u SAD-u

>> Angela Merkel oštro kritizirala Trumpovu zabranu

Komentara 114

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
09:36 30.01.2017.

ACLU = Organizacija koja dobiva podršku od strane Sorosa. Pametnome dosta.

NV
novo vriijeme
09:41 30.01.2017.

Njoj je viza ukinuta iz nekog drugog razloga to se dogadjali i za vrijeme Obame ne znam zbog cega je to iznenada novinska vijest a nije to bila desetljecima

TO
tockanai
09:24 30.01.2017.

Fake news

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije