Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže prekid napada

Hamas ispaljivanjem raketa u Izrael odbio nastavak primirja

gaza
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/9
26.07.2014.
u 22:25

Hamas kaže kako želi da se potpuno prekinu napadi, optuživši Izrael kako je primirje iskoristio za pripremu još napada

Pripadnici Hamasa ispaljivanjem raketa u Izrael odbili su predloženi četverosatni produžetak 12-satnog primirja koje je započelo u subotu ujutro u 7 sati po tamošnjem vremenu.

Hamas kaže kako želi da se potpuno prekinu napadi, optuživši Izrael kako je primirje iskoristio za pripremu još napada, javlja BBC.

Izraelske vlasti ipak su odlučile kako će prekinuti napade do nedjelje navečer, produživši primirje za još 24 sata, no ako se primirje prekrši vojni dužnosnici Izraela kažu kako će poduzeti potrebne korake.

Više od tisuću Palestinaca te 42 Izrealca poginulo je otkako je Izrael pokrenuo ofenzivu na Gazu. U 19 dana napada ranjeno je 5900 Palestinaca.

Stanovnici Gaze primirje su iskoristili za obnavljanje zaliha te kako bi pokupili mrtva tijela.

U isto vrijeme, na međunarodnoj konferenciji u Parizu državnici SAD-a, Francuske, Turske, Velike Britanije, Njemačke i Katara raspravljaju o mogućnosti postizanja primirja između Izraela i Palestine.

>>18 Palestinaca iz jedne obitelji poginulo prije početka primirja

>>Izrael pristao na 12-satni prekid vatre

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Komentara 50

MU
mudrilopov
11:59 27.07.2014.

Cionisticka Hasbra je uvijek imala isti princip, optuziti zrtve za vlastitu smrt. Vidjeli smo nesto slicno u napadima na Dubrovnik od strane JNA, kada je general Raseta kojem su pokazali video snimke granatiranja starog grada rekao: "Pa moze li too da bude fotomontaza." 1050 mrtvih Palestinaca od kojih je 90 %civili ukljucujuci 200 djece, za razliku od 43 mrtva na cionistickoj strani od kojih su 40 vojnici govori samo za sebe, tko je terorista.

MU
mudrilopov
12:04 27.07.2014.

Interesantna je vidjeti kako Hasbra, cionisticka propaganda radi. To je kljucni dio genocida jer treba iskriviti realnost kako bi opravdali zlocine protiv covjecnosti. Ponavljaju sve obrasce nacista kao dobri ucenici.

DI
dokazano.istinito
00:09 27.07.2014.

izrael odavno ubija ljude, pa i djecu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije