Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upao u zamku

Hadžić htio prodati Modiglianija kupcu koji je bio policajac

Hadžić danas
RTS
21.07.2011.
u 10:25

Znalo se da Hadžić priprema bijeg, da mu je potreban novac i tako mu je pripremljena zamka, obznanjuje danas list Repubblica članak pod naslovom "Uhvaćen posljednji ratni zločinac Balkana".

RIM – Goran Hadžić htio je prodati najvrjedniji ratni plijen, sliku "Portret muškarca" talijanskog slikara i kipara Amedea Modiglianija, ali ta ga je namjera stajala slobode. Kupac Modiglianija bio je policijski agent.

Znalo se da Hadžić priprema bijeg, da mu je potreban novac i tako mu je pripremljena zamka, obznanjuje danas list Repubblica pod naslovom "Uhvaćen posljednji ratni zločinac Balkana".

Talijanska glasila posvećuju velik prostor uhićenju G. Hadžića, a talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini kaže da su se nakon tog uhićenja "Srbiji vrata širom otvorila za ulazak u Europu". Frattini je naglasio da “više nema alibija za negiranje Srbiji statusa zemlje kandidatkinje za ulazak u Europsku uniju” i dodaje kako je Italija uvijek vjerovala u sposobnost rada srbijanske službe sigurnosti, koja je, evo, polučila rezultat.

Hadžić je htio pobjeći u neku drugu državu i prodavao je “blago koje je ukrao u Vukovaru. No, ovaj vrijedni Modigliani, na sreću, bio je fatalan za njega”, zaključuje Repubblica.

Komentara 25

OB
-obrisani-
12:23 21.07.2011.

@rea.... Ne mozes sumnjat kad nisi tamo bila ni vidila... de suti,ti opet pa sve znas... Da ga nije iz Sotinackog muze ukra,uh ,nisu ni imali muzej u Stinu..

IR
irani
10:39 21.07.2011.

Zna li se odakle je ukraden taj Modigliani ?

RE
@rea
11:05 21.07.2011.

Nisu Talijani ništa \"obznanili\". Samo su prenijeli izjavu V.Vukčevića, srbijanskog drž. tužioca, na novinskoj konferenciji. Kao što su je prenijeli i Francuzi. Platno, vrijedno nekoliko mil eura, je pronadjeno krajem 2010. kod Hadžićevog rodjaka, nakon toga su slijedili pistu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije