Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANJE U SIRIJI

Gubitak Palmire – novi udarac za Islamsku državu

Columns and the ancient Temple of Bel are seen in the historical city of Palmyra, Syria, June 11, 2009. Satellite images have confirmed the destruction of the Temple of Bel, which was one of the best preserved Roman-era sites in the Syrian city of Palmyra
Foto: Reuters/PIXSELL
03.03.2017.
u 08:37

Džihadisti Islamske države (IS) suočeni su s novim vojnim udarcem gubitkom povijesnog sirijskog grada Palmire koji su u četvrtak zauzele snage režima predsjednika Bašara al-Asada.

Ta oaza smještena u središnjem dijelu Sirije ponovno mijenja vlasnika. IS ju je osvojio u svibnju 2015., režim preuzeo u ožujku 2016. da bi u prosincu ponovno pala u ruke džihadista.

 
Ruski ministar obrane Sergej Šojgu izvijestio je predsjednika Vladimira Putina da su sirijske snage dovršile operaciju preuzimanja Palmire, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.
 
Sirijska vojska je priopćenjem potvrdila zauzimanje grada. "U suradnji sa savezničkim snagama, sirijska vojska ponovno je preuzela kontrolu nad Palmirom i okolicom nakon niza vojnih uspjeha uz podršku sirijskog i ruskog zrakoplovstva".
 
"To je težak udarac za IS", dodaje se u tekstu.
 
"IS se potpuno povukao iz Palmire", objavio je i Sirijski opservatorij za ljudska prava. "No, sirijska vojska još uvijek razminirava predgrađe i još se nije potpuno smjestila u gradu", potvrdio je Rami Abdel Rahman, direktor Opservatorija.
 
Gubitak Palmire novi je veliki udarac Islamskoj državi koja se posljednjih tjedana suočava s porazima i u dva svoja najsnažnija uporišta, Mosulu u Iraku i Raki u Siriji.
Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
18:14 03.03.2017.

oslobodenje Palmire nije uopce objavljeno u "europskim demokratskim medijima",nije mi jasno kako ste se usudili jer ako nije tamo objavljeno znaci nije se ni dogodilo.

Avatar oxi
oxi
20:55 03.03.2017.

Nisu "snage režima",nego REGULARNA SIRIJSKA VOJSKA.

Avatar Eric Burdon
Eric Burdon
17:51 03.03.2017.

Lijepi zivot admine, nemoras ni brisati kad vise nitko ne komentira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije