Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opći izbori u BiH

Sumnje u regularnost - 250 biračkih mjesta otvoreno s kašnjenjem od 20 minuta!

'bih...ljubuski ...03.10.2010...izbori bih 2010 foto: zoran grizelj vecernji list'
Foto: Zoran Grizelj
12.10.2014.
u 10:30

Svi oni koji danas imaju navršenih 18 godina mogu sudjelovati na općim izborima

Jutros u sedam ujutro trebala su biti otvorena sva birališta u Bosni i Hercegovini u sklopu općih izbora, no prema pisanju Dnevnog Avaza na vrijeme nije otvoreno čak 250 biračkih mjesta! 

"Svi nedostaci su tehničke prirode. Kasnilo se u Zvorniku, Bileći, Višegradu..., potvrdila je članica CIK-a Irena Hadžiabdić. Prema njenim riječima kašnjenja prilikom otvaranja biračkih mjesta su 15-20 minuta, što prema njenim riječima neće narušiti izborni proces.

"Nije bilo incidenata. Kašnjenja ne ukazuju na malverzacije", kazala je Hadžiabdić.

Približno 3,3 milijuna građana Bosne i Hercegovine s pravom glasa birat će danas novu državnu, entitetsku i županijsku vlast.

Svi oni koji danas imaju navršenih 18 godina mogu sudjelovati na općim izborima i, ovisno o tomu u kojem entitetu žive, glasovati za članove Predsjedništva BiH, zastupnike u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kao i zastupnike u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije, Narodnoj skupštini Republike Srpske i deset županijskih parlamenata.

>> 'Izađite na izbore i ne dopustite da se Hrvate ukloni s političke scene'

Komentara 6

BH
bijela_hrvatska
09:04 12.10.2014.

I ni jednom riječju nije spomenuto koliko su ti izbori bitni i za RH,budući je uz nju BiH jedina država na svijetu gdje su Hrvati konstitutivan narod .koji je usput budi rečeno na sve načine tamo ugrožen Kao da se se radi o Kataru ili Bahreinu..a ne o najbitnijoj susjednoj državi..ili vam je to bivši doživotni predsjednik složio članak?

IS
Iszrian
11:35 12.10.2014.

Sve će ostati isto jer harambašama i lopovima na vlasti odgovara da vladaju u sp*dačini od zemlje i deru narod do kosti. A treći entitet nećemo vidjeti ne zato jer to nekim velikim silama ne odgovara, nego zbog svoje nesposobnosti, pa ne zna se ni gdje bi mu granice uopće bile. Treći entitet smo prokockali s Herceg-bosnom.

WT
wtf
13:10 12.10.2014.

Hrvatima u BiH je sasvim svejedno kako će završiti izbori ! Dvije su opcije : da ih pljačkaju hrvati ili nehrvati . Nekako mi je lakše podnijeti kada me pljačkaju i šikaniraju bošnjaci nego kada to radi ekipa iz HDZ-a ili Lijanovići . Hrvati u BiH su uvijek služili samo za '' podkusurivanje '' .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije