Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu sigurni

Fukushima možda još uvijek ispušta radijaciju

fukushima
26.10.2012.
u 14:48

Američki list Science tvrdi da razina radijacije izmjerena u riba koje su ulovljene u tom području upućuje na to da se iz nuklearke još uvijek širi radijacija. Iz kompanije to nisu zanijekali

Širi li se iz nuklearke Fukushima radijacija? U tvrtki Tepco koja upravlja nuklearkom koja je oštećena u ožujku 2011. u snažnom potresu koji je pogodio Japan kažu da ne mogu isključiti mogućnost da u ocean još istječu radioaktivne tvari, piše Reuters. 

Za to se doznalo nakon članka u američkom listu Science u kojem se tvrdi da razina radijacije izmjerena u riba koje su ulovljene u tom području upućuje na to da se iz nuklearke još uvijek širi radijacija. 

Kada su Tepco upitali za komentar, izjavili su:

– Ne možemo tvrditi da radijacija uopće ne istječe iz nuklearke. No ono u što smo sigurni jest da razina radijacije opada i u morskoj vodi i zemlji koja okružuje Fukushimu Daiichi. 

>>Mutirani leptiri iz Fukushime šire strah, drukčije su boje i veličine

>>Današnje puštanje u rad reaktora izazvalo prosvjede u Japanu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije