Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVIJE ŠKOLARKE

Francuska policija traži radikalizirane tinejdžerke koje očajnički žele u Siriju

Israé Abou Serie Mohamed (15) i Louisa Bounechada (16)
Foto: Gendarmerie nationale
06.03.2016.
u 17:26

Majka mlađe djevojke kaže da je prije dvije godine pokušala pobjeći u Siriju

Francuska policija pokrenula je potragu za dvjema školarkama za koje se vjeruje da su radikalizirane te da se očajnički žele pridružiti džihadistima u Siriji, prenosi RT.

Lokalne vlasti upozoravaju da će Israé Abou Serie Mohamed (15) i Louisa Bounechada (16) pokušati napustiti državu pod svaku cijenu i pritom koristiti lažne identitete. Djevojke su posljednji put viđene u petak poslijepodne kako napuštaju školu u Seynodu. Istražitelji tvrde da su planirale ići vlakom do Pariza, a policija je upozorena tek u petak navečer, kad su djevojke već pobjegle iz grada.

Majka mlađe djevojke rekla je za Le Parisien da je djevojka već prije dvije godine pokušala otići u Siriju, ali ju je u posljednji tren zaustavila na željezničkoj postaji. 

- Nismo religiozna obitelj. Muslimani smo, ali sekularnog podrijetla. Utuvili su joj u glavu da mora ići u Siriji pomoći djeci - rekla je majka.

 

>> 'Prava opasnost prijeti od onih koji nisu otišli u Siriju'

>> Cimerice povezane s Islamskom državom htjele detonirati bombu u New Yorku

Komentara 10

DO
domxerex
18:05 06.03.2016.

Pustite ih pa neka ih prodaju kao roblje, neka vide sliku svojih idola onakvih kavi zaistza jesu i to onakvih kavima ih liberalni i ljevičarski mediji skrivaju. KAda dođu prodati će ih kao sex.roblje.

ZI
zimerman
18:27 06.03.2016.

Svi znamo da ih radikaliziraju Imami po lokalnim dzamijama ,ali njih niko ne dira zato sto ih ljevicari stite

Avatar Hrvatina_Nikola_Tesla
Hrvatina_Nikola_Tesla
17:39 06.03.2016.

Kakve su to retardacije, pa pusti te ih, imaju pravo na slobodan izbor i slobodu kretanja !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije