Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
francuski diplomat

Fabius predviđa sudjelovanje snaga sirijskog režima u borbi protiv ISIL-a

libanon vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
27.11.2015.
u 10:50

"Prvi" vojni cilj ostaje Raka, uporište džihadističke skupine u Siriji, meta intenzivnih napada ruskog i francuskog zrakoplovstva unazad nekoliko dana, rekao je on.

 Šef francuske diplomacije Laurent Fabius prvi put je predvidio u petak da bi se snage sirijskog režima mogle pridružiti borbi protiv Islamske države (ISIL).

No, sirijski predsjednik Bašar al-Asad "ne može biti budućnost svojeg naroda", ponovio je ministar vanjskih poslova na radio postaji RTL.

U borbi protiv IS-a "postoje dva niza mjera: bombardiranja i snage na tlu koje ne mogu biti naše ali koje mogu biti istodobno snage Sirijske slobodne vojske (oporba), sunitske arapske snage i zašto ne, snage režima a također i Kurdi, naravno".

"Prvi" vojni cilj ostaje Raka, uporište džihadističke skupine u Siriji, meta intenzivnih napada ruskog i francuskog zrakoplovstva unazad nekoliko dana, rekao je on.

"To je za nas jedan od prvih vojnih ciljeva, možda prvi, jer je to žarište IS-a, odakle su krenuli napadi na Francusku", istaknuo je Laurent Fabius.

Nakon posjeta u četvrtak predsjednika Francoisa Hollandea ruskom kolegi Vladimiru Putinu, dvije zemlje su se dogovorile o "usklađivanju" udara na IS i jačanju "razmjena informacija". Ti udari neće ciljati one "koji se bore protiv IS-a", rekao je Hollande misleći na umjerene pobunjenike koji se bore protiv ISIL-a i Damaska.

>> ISIL preuzeo odgovornost za napad na šijitsku džamiju u Bangladešu

Ključne riječi

Komentara 15

PU
putinsrbin
14:07 27.11.2015.

ja hocu mein kampf.....sicas hocu zdjelat kak demon, spasiva franca

PU
putinsrbin
14:04 27.11.2015.

tak,tak za minja sirija e komplet terorist,konjesna iran i aytolah njet,a svjo drugoj terorist,taki malinki rabionki toze, ja hocu mein kamf.

LU
LUD
11:18 27.11.2015.

novinari vecernjeg neka nam objasne kako se zove situacija kada vojnik jedne zemlje upada u drugu zemlju bez pozivnice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije