Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje Dodiku

EU: Referendum u RS nije pravno valjan

milorad dodik
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL
26.09.2016.
u 13:49

Glasnogovornica Europske komisije Maja Kocijančič rekla je da se pozivaju sve strane da se suzdrže od postupaka koji mogu eskalirati

Referendum nema pravnu podlogu jer je Ustavni sud BiH odlučio suspendirati odluku o referendumu dok sud ne odluči o njezinoj ustavnosti. Također, referendum ne može promijeniti konačnu i obvezujuću prirodu odluka Ustavnog suda BiH – izjavila je jučer glasnogovornica Europske komisije Maja Kocijančič

Dodala je kako EU potiče sve institucije u BiH da riješe sporno pitanje proslave Dana Republike Srpske “u sklopu ustavnog okvira i kroz konstruktivan dijalog”. 

– Pozivamo sve strane da se suzdrže od postupaka koji mogu eskalirati i pozivamo BiH da nastavi reforme potrebne za rješavanje ekonomsko-socijalnih izazova i koje mogu približiti BiH europskom putu – dodala je Kocijančič. 

> > Opsežna diplomatska operacija: Zapad izolira Dodika, ušao je u teški politički ofsajd

> > Srbi slave, Izetbegović poručuje: Ni Dodik neće podijeliti BiH

Komentara 32

SW
swimm
14:33 26.09.2016.

koliko je kostao referendum? ako referendum nije zakonski pravovaljan, a nije-tako kaze sud u bosni i EU. Hoce li Dodik vratiti lovu u blagajnu i odgovarati za svoju politicku smicalicu??

Avatar sv.ilija
sv.ilija
14:07 26.09.2016.

Vi iz večernjeg lista ste sretniji od Dodika zbog referenduma

CR
crocro
21:03 26.09.2016.

A koga i kada će te primiti u EU. Zar BiH koja ima entitet u rangu države u državi. Umjesto da EU udari sankcije dokle god taj isti Dodik ne poništi referendum u cijelosti kako da se nikada nije niti proveo i da obeća da to više nikada neće učiniti. U protivnom sankcije tj. potpuno izolirati RS i njihove vođe da se ne mogu kretati izvan svojega entiteta kao i gospodarsku izolaciju dok ne počnu jesti travu i tada sam narod svrgne svojega nerazumnog vođu. Osim toga međunarodna zajednica ukinuti entitet tzv republike srpske jer je očito da taj entitet vodi do nove nestabilnosti i mogućnosti nogova rata u srcu Europe, jer je svijet pogriješio osnivanjem toga entiteta kojemu je dao ime republika srpska. Samo su mu trebali dati ime Amerika u Americi. Opet međunarodna zajednica griješi i kasni u reakcijama. I ako slučajno izbije rat, opet ga neće ugasiti. Premda će mo ionako zbog nestabilnosti susjedne zemlje trpjeti ponovne gospodarske štete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije