Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
‘Saveznici terorista’

Erdoğan tuži turske zastupnike u Bundestagu i želi im testirati krv

Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
10.06.2016.
u 08:50

Zastupnici su svi slobodno izabrani. Izjave koje dolaze iz Turske smatram neprihvatljivima, rekla je kancelarka Angela Merkel

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan priprema optužnice protiv 11 zastupnika turskog podrijetla iako neki od njih nisu ni bili u Bundestagu za glasanja o rezoluciji o turskom genocidu nad Armencima. Optužuje ih da su produžena ruka zabranjene Kurdske radničke stranke PKK. Erdoğan bi ih čak podvrgnuo i testu krvi kako bi utvrdio jesu li oni zaista Turci.

– Pojave li se ponekad ljudi koji imaju nečistu krv? Da, ali naš narod daje im lekciju. Ponekad su to članovi parlamenta koji vlastitu zemlju optužuju za genocid – rekao je Erdoğan objašnjavajući kako se “nečista krv” odnosi na karakter. Nevjerojatan odgovor vođe zemlje koja je jednom bila na putu u EU izazvao je niz odgovora jer prijetnje parlamentarnim zastupnicima zbog glasanja u Europi i nisu baš uobičajene, da se o testiranju krvi i ne govori.

Erdoğan je najavio i cijeli akcijski plan protiv Njemačke, kao da je genocid koji se odigrao prije stotinu godina neko ključno aktualno pitanje. Kancelarka Angela Merkel reagirala je odmjereno na munje iz Ankare.

– Zastupnici u Bundestagu su, bez iznimke, slobodno izabrani zastupnici. Mislim da su izjave koje dolaze iz Turske neprihvatljive – rekla je Merkel.

Zastupnici bi ipak nešto jače riječi protiv prijetnji turskog predsjednika iako razumiju razloge zbog kojih se Berlin suzdržava. U međuvremenu turska vlada ima pune ruke posla kako bi ispunila zahtjeve predsjednika Erdoğana, ministarstvo vanjskih poslova s drugim državnim tijelima priprema sve detalje akcijskog plana.

Objavljeno je kako bi tužitelji protiv njemačkih zastupnika turskog podrijetla mogla biti dva turska policijska sindikata i odvjetnička udruga.Optuženi bi mogli biti, među ostalim, i šef Zelenih Cem Özdemir te povjerenica savezne vlade za migracije, izbjeglice i integraciju, SPD-ova Aydan Özuguz

Komentara 39

AA
Aartur
09:51 10.06.2016.

Erdogan se retorikom sve više približava Hitleru i ISIS-u. Taj neće nikad otići s vlasti dobrovoljno.

Avatar germanikus
germanikus
11:04 10.06.2016.

Za sve koji sotoniziraju kurede trebali bi znati da je to narod od 45 milijuna{u Turskoj,Iraku,Iranu,Siriji} i koji su bili na tom području 2000 godine prije Turaka!!!!!!!!!!!!

Avatar germanikus
germanikus
11:02 10.06.2016.

Tihomir 65...hajde se lijepo smiri i sve to što si napisao prevedi na hrvatski!Nekako zbrkao pišeš!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije