Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZNE IZJAVE

Erdogan: Ne možete jednako tretirati žene i muškarce

Recep Tayyip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
24.11.2014.
u 23:30

Naša religija jako drži do majčinstva. Feministice to ne razumiju, rekao je Erdogan

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako se žene i muškarce ne može tretirati jednako te je optužio feministice za odbacivanje majčinstva, prenosi BBC.

- Ne možete staviti žene i muškarce na istu poziciju - rekao je Erdogan na sastanku u Istanbulu. - To je protuprirodno.

Erdogan je ovaj put rekao kako se na radnom mjestu ne može jednako tretirati muškarca i trudnu ženu, te da žene ne mogu raditi iste poslove kao muškarci jer su nježnije.

- Naša religija jako drži do majčinstva. Feministice to ne razumiju, one odbacuju majčinstvo - rekao je Erdogan. Naglasio je kako žene treba poštivati kao i muškarce, ali im ne treba jednakost.

Erdogan je inače često na udaru kritika zbog kontroverznih izjava o ženama. Već ih je pozivao da rode troje djece te je istupao protiv pobačaja i carskog reza.

>> Erdogan poput sultana izgradio Bijelu palaču s tisuću soba i bunkerom

>> Turčin Halit ima 32 djece s četiri supruge

Komentara 22

MO
mojski5
14:49 25.11.2014.

zasto da ne !?..u toaletu zajedno...zena moze i da radi teske poslove a muskraci bi trebalo doma i da doje bebe...zene mogu i da boksuju sa muskracima..ja doista ne znam zasto ne bi bilo pravedno da klicko boksuje sa nekom zenom ?!

SU
suncesmokvemaslina
08:28 25.11.2014.

problem je što se žene izjednačavaju s muškarcim kad im treba ,a kad im ne paše onda kažu e to je muški posao,mi smo žene...

IZ
Intruder_ZD
09:08 25.11.2014.

Testovi motoričkih sposobnosti u vojsci muškarci: sklekovi za 20 sekundi 9 i više, žene za 20 sekundi 6 i više. pretklona za 30 sekundi 16 i više, žene za 30 sekundi 12 i više muškarci skok udalj izmjesta 210 cm10 cm i više a žene 150 cm i više test trčanja 12 minuta muškarci 2.400 m i više a žene 1.700 m i više E tu se žene ne bune na neravnopravnost ali ako dobiju i kunu manju plaću nego muškarci e onda cika i vika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije