Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slab napredak

Erdogan mora dati slobodu novinama i pravosuđu

Turkish President Tayyip Erdogan, accompanied by his daughter Sumeyye Erdogan (2nd R), chats with his supporters following morning prayer, at the courtyard of Eyup Sultan mosque in Istanbul, Turkey, November 2, 2015 in this handout photo provided by Presi
Foto: Reuters/PIXSELL
11.11.2015.
u 09:00

Turska ekonomija djeluje na tržišnim principima, ali proračunski deficit izlaže je riziku, ocjenjuje Europska komisija

Sloboda izražavanja i udruživanja ugrožene su u Turskoj, ocjenjuju u Europskoj komisiji u izvještaju o procesu proširenja na zapadni Balkan i Tursku. Suci i tužitelji pod političkim su pritiskom, a kampanja protiv paralelnih struktura koju provodi vlast ugrožava neovisnost pravosuđa, ocjenjuje EK, ciljajući očito na kampanju koja se vodi protiv mreže imama Fethullaha Gülena, protivnika predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Uoči izbora 1. studenoga turska je vlast upala u medijsku kuću koju povezuju s imamom, priveden je urednik Today's Zamana, a nakon izbora uhićeno je 35 ljudi koje se povezuje s Gülenom. Između redovnih izbora u lipnju i izvanrednih u studenome pokrenuta je akcija protiv Kurdske radničke stranke PKK na jugoistoku zemlje i EK je zabrinut zbog kršenja ljudskih prava tamo.

>> Erdogan ili Davutoglu, tko je pravi pobjednik?

Komentara 2

RA
ranko75
09:39 11.11.2015.

On nista nioje duzan EU da bi on nesto morao,on je duzan da sluzi svome narodu,a ne da se dodvorava podanickoj EU,koja sama lize cipele SAD!

DU
Deleted user
09:57 11.11.2015.

Jedino što mora je pokazati srednji prst Frau Merkel, koju drži za ono što nema. Isto su lajali protiv Lukašenka u Bjelorusiji i na kraju ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije