Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatražio azil u Njemačkoj

Erdogan: Građani Turske iziđite na javne trgove i zračne luke. Nema veće moći od moći naroda!

Foto: Twitter/Ceylan Writes
1/12
15.07.2016.
u 23:50

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan obratio se narodu sa "sigurne" lokacije

U Turskoj je u tijeku državni udar, vojni zrakoplovi nadlijeću glavni grad Ankaru, a zatvoreni su mostovi na Bosporu u Istanbulu. Prekinut je promet u oba grada, a blokiran je pristup društvenim mrežama i javnoj televiziji. Vojska tvrdi da je preuzela administraciju u zemlji.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan putem Facetimea javio se CNN-u Turska sa "sigurne" lokacije, kako tvrdi reporterka New York Timesa. Pozvao je građane da se okupe na ulicama Turske i pruže otpor u znak podrške te naglasio da je situaciju uzrokovala manja skupina ljudi unutar vojske.

- Građani Turske iziđite na javne trgove i zračne luke. Nema veće moći od moći naroda! - poručio je Erdogan. 

 

Zatražio azil u Njemačkoj

Slijetanje njegova privatnog zrakoplova u istanbulsku zračnu luku odbijeno je. Erdogan je zatim zatražio azil u Njemačkoj, ali zahtjev mu je odbijen, kako javlja Daily Beast. 

BBC javlja da je avion predsjednika uspješno sletio u zračnu luku oko tri sata ujutro. 

>> Vojni zrakoplovi nadlijeću Ankaru, zatvorena dva glavna mosta u Istanbulu: Turske oružane snage tvrde da su preuzele administraciju u zemlji

Ključne riječi

Komentara 37

IG
ivo.garic.52
00:03 16.07.2016.

izadjite a kapetan pobjegao.

DU
Deleted user
00:03 16.07.2016.

Huška stari na građanski rat

Avatar whitewolf
whitewolf
00:22 16.07.2016.

Iz mišije rupe zagrmi Ergodan kao lav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije