Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMRTNA KAZNA ZA PUČISTE

Erdogan Europljanima: ako sam ja diktator, vi ste nacisti

Erdogan
Foto: Reuters
25.03.2017.
u 18:30

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je u subotu kako shvaća da bi ponovno uvođenje smrtne kazne moglo okončati kandidaturu njegove države za ulazak u Europsku uniju. 

"Oni kažu da Turska neće imati mjesto u Europskoj uniji ako se smrtna kazna vrati. Neka bude tako", rekao je Erdogan obećavši da ako parlament donese takvu odluku da će je on potvrditi. 

Erdogan od prošlogodišnjeg krvavog pokušaja puča sve više izražava podršku vraćanju smrtne kazne za pučiste. 

"Oni govore da ako 16. travnja prevagne glas 'za', da nas neće primiti u EU. O, kad bi oni samo mogli donijeti tu odluku, olakšali bi nam posao", istaknuo je Erdogan u Antaliji. Pritom je mislio na predstojeći referendum o proširenju predsjedničkih ovlasti kojeg je nazvao trenutkom odluke

Turski predsjednik već treći dan ističe kako će nastaviti nazivati europske čelnike "nacistima" i "fašistima" dokle god će oni njega prozivati "diktatorom". Ovog je tjedna najavio i da će napraviti reviziju političkih i administrativnih odnosa svoje države s EU-om. 

>> Kraj vladavine prava u Turskoj: Razriješena četvrtina svih sudaca i tužitelja, većina pritvorena

>> Erdoğan: Ako ste hrabri zabranite Židovima kapice

Komentara 18

QQ
qqriqrac
19:06 25.03.2017.

Istinski vođa ISILa. Biji Kurdistan!

ST
Stipan
20:26 25.03.2017.

Europa se treba moliti Bogu da ovaj diktator dobije da na referendumu i da uvede smrtnu kaznu. To bi bio hvala Bogu kraj pregovora za ulazak u EU . Islam što dalje od naše butige!

Avatar jumanji
jumanji
19:58 25.03.2017.

diktator samo gluposti govori..zivcira vise

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije