Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PHILADELPHIA

Upucao policajca u SAD-u pa priznao vjernost Islamskoj državi

pucnjava
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
09.01.2016.
u 08:14

"Slijedim Alaha. Zaklinjem se na vjernost Islamskoj državi i zato sam učinio to što sam učinio", rekao je policijski kapetan

Muškarac koji je u četvrtak upucao policajca u Philadelphiji u SAD-u tvrdi da je to učinio u ime Islamske države, rekli su jučer dužnosnici, a prenosi CNN.

Muškarac (30), identificiran kao Edward Archer iz Yeadona, predgrađa Philadelphije, triput je pogodio policajca Jesseja Hartnetta (33), koji je sjedio u policijskom automobilu, u lijevu ruku.

Hartnett je pretrpio vrlo ozbiljne ozljede zbog kojih će morati proći kroz više operacija. Unatoč ozljedama uspio je pogoditi napadača u stražnjicu i napadač je uhićen, rekao je policijski povjerenik Richard Ross novinarima. Napadač je koristio 9-milimetarski pištolj Glock 17 ukraden iz doma jednog policajca 2013. godine.

- Vjerovao je da policija brani zakone koji su u suprotnosti s učenjem Kurana - rekao je povjerenik.

Kapetan James Clark, zapovjednik jedinice za ubojstva, rekao je za CNN da je osumnjičenik istražiteljima rekao: "Slijedim Alaha. Zaklinjem se na vjernost Islamskoj državi i zato sam učinio to što sam učinio".

Gradonačelnik Jim Kenney rekao je da pucnjava nema nikakve veze s Islamom, već je riječ o kriminalcu s ukradenim pištoljem.

>> U Švedskoj traže muškarca zbog pripreme terorističkog napada

>> Istraga o pokolju u Kaliforniji prekvalificirana u 'teroristički čin'

Komentara 4

BA
barn2
12:51 09.01.2016.

rezat ga na komadice na glavnom trgu i odat pocast katolickoj vjeri.

DU
Deleted user
08:35 09.01.2016.

Edward Archer????????????????????? Nevjerojatno! Kršćanin. Da je Muhammad..... razumio bih. Ali Edward......

ST
Startrack
16:13 09.01.2016.

Pa "Alore" on sam kaze daje to ucinio zbog islama i nekolko puta je putovao u arapski svjet. Odakle mu pare kad neradi nista. Ima video kad puca na policajca. Nevjerojatno daga nije ubio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije