Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
porota odlučila

Bombaš sa Bostonskog maratona osuđen na smrtnu kaznu

Džohar Carnajev
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
15.05.2015.
u 22:30

Carnajev i njegov brat podmetnuli su bombe na cilj Bostonskog maratona 2013. U eksploziji su poginule tri osobe, a 260 ih je ozlijeđeno.

Džohar Carnajev, koji je prošlog mjeseca proglašen krivim po svih 30 točaka optužnice za bombaški napad u Bostonu 2013. godine, osuđen je na smrtnu kaznu.

Takvu odluku je nakon 14 sati vijećanja donijela 12-eročlana porota u kojoj su bila petorica muškaraca i sedam žena, javlja BBC.

Kazna bi se trebala izvršiti smrtonosnom injekcijom

Podsjetimo, Džohar i njegov brat Tamerlan Carnajev, koji je kasnije ubijen u bijegu, podmetnuli su bombe na cilj Bostonskog maratona 2013. U eksploziji su poginule tri osobe, a 260 ih je ozlijeđeno.

Smrtna kazna bi se trebala izvršiti smrtonosnom injekcijom. 

Carnajev je mirno slušao presudu u sudnici, a tijekom suđenja ispitano je 150 svjedoka. Porotnici su jednoglasno donijeli odluku o smrtnoj kazni te su zaključili da Carnajev nije pokazao kajanje za svoje postupke.

Carnajev neće odmah biti smaknut

Ova odluka porote ne znači da će Carnaev biti odmah smaknut. Sudac George O'Toole treba i službeno potvrditi smrtnu kaznu na saslušanju koje će biti održano u roku od nekoliko mjeseci, piše Reuters. Odvjetnici obrane već su najavili da će podnijeti žalbe.

U američkoj saveznoj državi Massachusetts, gdje je Carnajevu suđeno, nije smaknut ni jedan osuđenik gotovo 70 godina. Po zakonima te države smrtna kazna se ni ne može dosuditi, no Carnajevu je suđeno prema federalnom zakonodavstvu koji dopušta osudu na smrt smrtonosnom injekcijom.

Ankete su pokazale da se većina stanovnika Bostona protivi smaknuću Carnajeva.

>> Džohar Carnajev proglašen krivim, moguća smrtna kazna

Komentara 26

MA
mark5
22:44 15.05.2015.

Amerika im je pružila dom i utočište, a oni su im uzvratili terorizmom, ubijanjem ljudi i razaranjem. To čeka i nas ako budemo primali muslimanske azilante.

Avatar jebb
jebb
22:30 15.05.2015.

Pravedna kazna za Žohara. Smrtna kazna je iz raja izisla.

Avatar Idler 3
Idler 3
22:06 15.05.2015.

Nije loše sve kaj dolazi iz SAD....naprotiv !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije