Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sarajevo

Dvije osobe poginule u eksploziji plinske boce na 11. katu zgrade

požar
Foto: Screenshot YouTube
1/2
06.02.2017.
u 10:49

Za sada se ne zna jesu li oni poginuli uslijed eksplozije ili su se ugušili dimom

Dvije osobe smrtno su stradale u požaru kojega je u jednom neboderu u Sarajevu u ponedjeljak prouzročila eksplozija plinske boce, potvrđeno je iz policijskih i bolničkih izvora nakon što je završena intervencija gasitelja.

Dežurna liječnica sarajevske hitne pomoći Jasmina Hanjalić kazala je lokalnim medijima kako je utvrđena smrt jedne žene i muškarca, a to je potvrdio i glasnogovornik policije Irfan Nefić.

Tijela žene i muškarca gasitelji su pronašli u stanu u kojemu je došlo do eksplozije i u kojemu je nakon toga izbio požar koji se mogao vidjeti i iz okolnih zgrada

Za sada se ne zna jesu li oni poginuli uslijed eksplozije ili su se ugušili dimom.

Očevici tvrde kako su stradali supružnici starije životne dobi, a muškarac koji je poginuo bio je nepokretan, dok je supruga navodno izgubila život kada ga je pokušavala spasiti.

"Probudila me snažna eksplozija, nakon koje su počela pucati stakla. Sa svog prozora, koji se nalazi preko puta stana kojega je zahvatila vatra, pokušali smo dozvati staricu govoreći joj da se pokuša spasiti, međutim ona je nažalost izgorjela pokušavajući izvući svog nepokretnog supruga", izjavila je za portal "Dnevnog avaza" svjedokinja koja nije željela otkriti identitet.

Liječničke ekipe pružile su pomoć za još najmanje šest osoba koje su se otrovale isparavanjima nastalim tijekom požara. Riječ je o trovanju ugljičnim monoksidom, no njihovi su životi prema dostupnim informacijama izvan opasnosti.

Tragedija se zbila u sarajevskom naselju Alipašino polje.

>> FOTO Mladić herojski spasio trudnicu i psa: 'Ovo što sam vidio bilo je zaista nevjerojatno' 

Komentara 1

X2
xychhr-200
22:20 06.02.2017.

Plinske boce same po sebi ne mogu eksplodirati. Eksplodira koncentracija plina u zatvorenom prostoru. Dakle, pogrešan naslov i način razmišljanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije