Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zastrašujuće snimke

Otkriven uzrok dviju eksplozija u bolnici na jugu Francuske!

francuska eksplozija
Foto: Twitter
1/2
07.07.2016.
u 16:57

Prema prvim informacijama, u eksploziji koju su prouzročile dvije plinske boce nitko nije stradao

Požar koji su prouzročile dvije eksplozije zahvatio je bolnicu u južnoj Francuskoj u gradu Annonay, javlja RT. Evakuacija osoblja i pacijenata bolnice je u tijeku, a snimke gustog dima koji se širi iznad bolnice odmah su osvanule i na društvenim mrežama. Prema prvim informacijama u eksploziji nitko nije stradao. 

Francuski mediji javljaju da je požar izbio na krovu bolnice te da su eksploziju prouzročile dvije plinske boce. Cilindar plinske boce pronađen je nekoliko metara od bolnice, a navodno je sadržavao acetilen, plin koji se inače upotrebljava kao gorivo. 

Lokalne vlasti upozoravaju građane da izbjegavaju područje oko bolnice kako ne bi ometali rad spasilačkih službi koje su na terenu. 

>>VIDEO Policija objasnila što je eksplodiralo kod Stade de Francea prije utakmice Francuska – Island

Komentara 4

ML
Mlad75
17:43 07.07.2016.

Bitno da je naslov kao da je isis raznio pola Pariza

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:10 08.07.2016.

Boce su vjerojatno bile ostavljene nakon radova na krovu na suncu i vrućini. Sunce i visoka temperatura pregrijali su plin u bocama, stvorio se nadtlak i vjerojatno je to uzrok eksplozije i požara. Acetilen se koristi za zavarivanje, acetilen jee lako zapaljivi plin i to je mogući uzrok požara.

ĆU
ćuprija
09:34 25.07.2016.

plinske boce u zapadnoj Europi kao gorivo ... nemoj te biti smiješni molim vas ... pa čak i u hrvatskoj postoje plinovodi do kučanstava a kamoli u Francuskoj do bolnice ... nađite neku drugu foru ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije