Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužba zbog klevete

Drama na sudu: Pjevačica Hanka Paldum plakala, odvjetniku pozlilo

Hanka Paldum
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/5
21.05.2016.
u 17:55

Hanka Paldum je zbog kelvete i nanesene duševne boli podnijela tužbu protiv odvjetnika Duška Tomića i njegovog klijenta Gorana Goluba.

Dramatično je bilo tijekom glavne rasprave na Općinskom sudu u Sarajevu tijekom emotivnog svjedočenja pjevačice Hanke Paldum koja je zbog kelvete i nanesene duševne boli podnijela tužbu protiv odvjetnika Duška Tomića i njegovog klijenta Gorana Goluba, piše Dnevni avaz

Golub je 2013. godine u medijima tvrdio da ga je pjevačica fizički maltretirala i nanijela mu trajna oštećenja kad je za vrijeme rata, 1993., bio zatvoren u logoru Silos u Tarčinu. Tvrdi da mu je naredila da legne na zemlju, a potom mu nogom 'zgnječila spolni organ', zbog čega, kako je kazao, kasnije nije mogao imati djecu. 

Pjevačica je u iskazu istaknula da nikada nije vidjela Goluba te dodala da je tijekom rata u BiH samo jednom napustila Sarajevo. U jednom trenutku je i zaplakala

- Sarajevo sam napustila tek u rujnu 1993. kada sam, zajedno s još nekoliko pjevača iz umjetničke čete, išla na linije kako bismo se družili i pjevali našim borcima na slobodnom teritoriju. Tijekom tog putovanja nijednom nisam srela bilo kakvog zarobljenika, a kamoli da sam nekoga maltretirala – navela je Paldum.

S druge strane, prvooptuženom odvjetniku Tomić je pozlilo zbog povišenog šećera u krvi pa je rasprava prekinuta. On je pokušao objasniti Paldum da nije dao nikakvu informaciju srbijanskom listu koji je objavio tekst, zbog kojeg je Paldum podigla tužbu. Dodao je i da je tužio taj list. 

Nastavak ročišta zakazan je za 26. kolovoza, a prethodno su svjedočili Dino Merlin, Ljubica Berat i Nedeljko Opančić, koji su potvrdili Hankine tvrdnje.

Komentara 22

DU
Deleted user
00:20 22.05.2016.

U ljeto 92 SRNA je javljala da su Davorin Popović i Kemal Monteno bacali vezane Srbe lavovima u Sarjevskom zoološkom vrtu ....slušao sam i nisam mogao vjerovati da u mojoj zemlji postoji Srbin koji će "popušiti" tu priču.... Fulo samFulo sam skroz ! Samo rijetki NISU povjerovali !

M3
Miške 3
06:07 22.05.2016.

Ja kao rodjeni Zagorac od uvijek sam volio Hanku. Ona me podsjeća na dragi svijet opisan u djelima Ive Andrića, na ugodan boravak u dragom Sarajevu kao vojnika-pitomca, na jednostavnost i iskrenost svega lijepog što je u Bosni i među nama. I svi ti umjetnici potražili su i dobili sigurno utočište u našem Zagrebu. I ona i Monteno i mnogi drugi. Zašto nanose zlo tako dragoj osobi?

Avatar CVETKO1
CVETKO1
20:03 22.05.2016.

Možemo pričati , naklapati , lupati gluposti ... o svima tim ljudima i "ljudima" i svako ima svoju istinu ! Na samrtnom času ,našem , njihovom - priznaće svi svoja "dela" i "nedela" , pred Bogom ! Njega se jedinojedino plašim i Njega poštujem a mi smo "pesak u Sahari" , "kap u moru" ... Svako će ispaštati , kada bude došao čas ! Nije utešno za mnoge ubijene i poginule i njihove porodice , njihove najbliže... Što više mržnje , medju narodima - bolje "političarima" !!!???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije