Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNA ODLUKA?

Donald Trump o imigrantima: Ako se nešto dogodi, krivite suca!

prosvjedi protiv Trumpa
Foto: Reuters
1/6
05.02.2017.
u 23:22

"Ne mogu vjerovati da sudac stavlja našu zemlju u takvu opasnost. Ako se nešto dogodi, krivite njega i pravosudni sustav"

Američki predsjednik Donald Trump smatra opasnom odluku pravosuđa o njegovoj uredbi o migrantima po kojoj građani sedam većinski muslimanskih zemalja - na koje se odnosi sporni tekst - mogu nastaviti ulaziti u Sjedinjene Države.

"Ne mogu vjerovati da sudac stavlja našu zemlju u takvu opasnost. Ako se nešto dogodi, krivite njega i pravosudni sustav", napisao je Trump na Twitteru.

"Dao sam instrukcije ministarstvu domovinske sigurnosti da kontrolira sve osobe koje dolaze u našu zemlju vrlo pažljivo. Sudovi čine zadaću posebno teškom", stoji u drugoj poruci.

Okružni žalbeni sud u Seattleu odbio je donijeti hitnu mjeru kojom bi se suspendirala odluka suca Jamesa Robarta o poništenju predsjedničke uredbe o zabrani ulaska u zemlju državljana sedam muslimanskih zemalja.

Ministarstvo pravosuđa u subotu je dostavilo sudu najavu žalbe na odluku okružnog suca Jamesa Robarta i zatražilo da se njegova odluka trenutačno opozove i na snagu vrati Trumpova uredba od 27. siječnja kojom se brani ulazak u zemlju izbjeglica i državljana sedam zemalja s muslimanskom većinom.

Ministarstvo pravosuđa napisalo je kako odluka suca, donesena u petak, nanosi trenutačnu štetu američkoj javnosti i onemogućava provedbu izvršne uredbe te dovodi u pitanje nacionalno-sigurnosne procjene predsjednika o riziku kojeg predstavlja ulazak u zemlju određenih grupa i najboljem načinu za umanjivanje toga rizika.

>> Voditelj Putina nazvao ubojicom, Trump uzvratio: 'Mislite li da je naša zemlja tako nevina?

Komentara 15

Avatar Maryo
Maryo
23:58 05.02.2017.

Bravo Trump!! Ne daj da udju u USA, neka idu u bogate islamske zemlje.

Avatar nekakav
nekakav
07:42 06.02.2017.

trump jako dobro zna da će biti neki teroristički čin, i da će u njemu sudjelovati osobe koje su došle u države baš ovakvim putem. i kristalno je jasno na koga će usmjeriti svoj bijes. i da će taj sudacac dati ostavku. a drugima više nikad na pamet neće pasti ideje o blokiranju propisa kojim se uređuje sigurnost zemlje. čak više neće ni razmatrati takve zahtjeve. trump je dobio što je htio. on alibi ima, al sudovi više nemaju. on je vidio opasnost, pokušao je spriječiti, al sudovi blokirali. trump je legenda, i s njime neće biti lako ekipi koja se ukopala u dc-u. jer on ima moć. svoju, ne stranačku. svoj novac ima. to prije nije bilo tako, pa su kojekakvi obame, billi i drugi slušali naredbe. ovaj nije naučen da radi što drugi žele. on će naučiti 'druge' da rade to što on želi. ovo je samo navikavanje. a mediji su idući na redu.

Avatar TheJack
TheJack
02:10 06.02.2017.

Zaboravili su Boston!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije