Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBIJENO 50 LJUDI

Trump nakon masakra: Zadovoljan sam što sam bio u pravu oko islamizma

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
13.06.2016.
u 09:34

"No, ne želim čestitke, želim oprez i strogoću. Moramo biti pametni!"

Donald Trump, kandidat Republikanske stranke za američke predsjedničke izbore, rekao je danas da je zadovoljan što je bio u pravu oko islamske radikalizacije, nakon najgore pucnjave u povijesti SAD-a u kojoj je na Floridi poginulo 50 osoba.

Milijarder, koji se založio za zabranu ulaska na američki teritorij svim muslimanima, zahvalio je na Twitteru ljudima koji mu "čestitaju što je bio u pravu vezano uz radikalni islamski terorizam".

– No, ne želim čestitke, želim oprez i strogoću. Moramo biti pametni! – istaknuo je Trump.

 

Također je napao demokratsku suparnicu Hillary Clinton zbog njezine izjave u kojoj je zločin nazvala "terorističkim činom" i rekla da SAD mora "udvostručiti" napore da zaštiti svoje građane u zemlji i izvan nje.

– Ako Hillary Clinton nakon ovakvog napada još uvijek ne može izgovoriti dvije riječi, "radikalni islamizam", trebala bi se povući iz utrke za predsjedničkog kandidata – rekao je Trump.

Vlasti nisu službeno potvrdile identitet ubojice kojeg mediji predstavljaju kao Omara Mateena (29), američkog državljanina afganistanskog podrijetla s adresom na Floridi.

Policija je otvorila istragu za terorizam. Po CNN-u i NBC-ju, ubojica je izrazio vjernost Islamskoj državi prilikom poziva na broj hitne službe 911.

AMAQ, novinska agencija povezana s džihadistima ISIL-a, također tvrdi da je ubojica "borac ISIL-a".

Mateen, koji je u gay klubu u Orlandu ubio 50 i ranio 53 ljudi, djelovao je sam i ustrijeljen je u pucnjavi s policajcima, izvijestile su vlasti.

Komentara 23

FO
ForeignLegion1987
10:05 13.06.2016.

sada je sasvim jasno kristalno cisto u svijetu,,,,,,islam,,,je zlo ovog svijeta,,,puna podrska gos trumpu,,,,

DA
Darko22
09:58 13.06.2016.

Sve što je rekao stoji.

Avatar Volture Team
Volture Team
09:55 13.06.2016.

Ovaj napad bi ga mogao dovesti do pobjede na izborima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije