Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasistički ispad

Dobila otkaz jer je na Facebooku Obamu nazvala 'crnčugom'

obama (1)
Reuters/PIXSELL
09.11.2012.
u 23:22

Denise Helms je na fejsu izrazila nadu da će netko ubiti predsjednika za vrijeme sljedećeg mandata

Facebook je tijekom posljednjih nekoliko godina skupio više od milijardu korisnika, no neki od njih još uvijek nisu naučili da se na fejsu ne može nekažnjeno pisati baš sve. Među njima je i 22-godišnja Denise Helms iz Kalifornije koja je na popularnoj društvenoj mreži reizabranog predsjednika Baracka Obamu nazvala \"crnčugom\" te izrazila nadu da će ga netko ubiti za vrijeme sljedećeg mandata, prenosi New York Post.

Helms je potom u četvrtak dobila otkaz u slastičarnici, čija je uprava cijeli dan na Twitteru odgovarala na komentare gnjevnih korisnika. Upravitelj slastičarnice Chris Kegle rekao je da su komentari njegove bivše zaposlenice odvratni, a obavještajni agent Scott Gillingham iz Sacramenta rekao je kako se incident istražuje. Naime, prijetnje predsjedniku mogu biti temelj za kaznenu prijavu.

U intervjuu za FOX40 Helms je rekla kako je ono što je učinila pogrešno, no i dalje tvrdi da nije rasist.

- Mislim da sam samo bila jako uznemirena, a poruka je samo izašla iz mene - rekla je Helms, koja je uskoro nakon incidenta uklonila svoj post, a potom i deaktivirala svoj profil na Facebooku.

>> \'Neka Obama vlada svojom zemljom umjesto da napada druge\'

Komentara 10

DI
dimitrijet
07:02 10.11.2012.

Stosta ti puky ne znas. Koliko god mrzili Ameriku istina je da tamo ipak postoji zakon i za razliku od Hrvatske kakav takav moralni stav. Ona nece lako naci posao jer tamo uglavnom ljude zaposljavaju kako bi radili a ne mahali mrznjom.

DU
Deleted user
07:58 10.11.2012.

glupaca,i treba joj dati otkaz,i treba te ti takve izraze sigurno zabraniti,jer bijo crnac ili bjelac,on je presjednik,i on stvara toj glupaci radno mjesto,i omogucava joj da bude sigurna u na svom radnom mjestu i u svojoj drzavi,a ako joj se ne svidja,neka ide u Kinu ili Afganistan raditi,fuj.

ME
merdevina
09:24 10.11.2012.

Da je mene nazvala "hrvatčugom" ne bih se uvrijedio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije