Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osjeća privrženost

Dječak pušten iz ruku ISIL-a zgranuo izjavom: Oni su u pravu

Merwan Mohammed Hussein
Foto: screenshot/CNN
1/3
05.10.2014.
u 15:45

Pitali smo se kad će nas ubiti. Danas? Sutra? A onda samo shvatili da ISIL ne ubija bez dokaza nego samo one za koje utvrde da su nevjernici, ispričao je dječak.

I dok cijeli svijet u nevjerici promatra sve češće video snimke smaknuća novinara i humanitaraca koje objavljuje ISIL, dječak kojeg su islamisti držali kao taca zgranuo je izjavom "oni su u pravu".

Merwan Mohammed Hussein otet je prije četiri mjeseca i najprije je bio prestrašen no kasnije je razvio privrženost prema otmičarima.

- Odveli su nas u džamiju i tamo smo molili i učili se islamu, ispričao je dopisnici CNN-a Arwi Damon tijekom intervjua.

Opisao je i kako su djeca bila smještena u školi koja je pretvorena u njihov zatvor u kojem su mnogi bili mučeni. Tukli su ih, a neka su djeca visjela sa stropa, opisao je dane zatočeništva. Ispitivali su ga ima li rodbine među kurdskim borcima...

- Bojali smo se. Pitali smo se kad će nas ubiti. Danas? Sutra? A onda samo shvatili da ISIL ne ubija bez dokaza nego samo one za koje utvrde da su nevjernici, ispričao je dječak. Kazao je i kako su im davali da gledaju snimke pogubljenja i odsijecanja glava, ali ne kako bi ih zastrašili već da im dokažu da ubijaju samo nevjernike.

Na upit novinarke da komentira ISIL dječak je rekao "Oni su u pravu".

Foto: screenshot/CNN

- I nakon svega što su učinili, pitala ga je sestra.

- Pa što su to učinili, uzvratio je protupitanjem uz komentar "ništa nisu učinili".

- Njegova je reakcija normalna, kazala je pak njegova sestra dodajući: Ipak su oni samo djeca...

Dječaka je ISIL pustio iz zatočeništva uz još 70-ak osoba.

Mnoge žrtve otmice razvijaju Stockholmski sindrom pri čemu se javlja emocionalna veza i indentifikacija s agresorom.

>>Dorin tata: Dvije godine ne znam ništa o njoj... I onda čujem da je ranjena

>>Bilal Bosnić kupuje zemlju i kuće za gradnju novog vehabijskog gnijezda

>>'Četiri su Hrvatice na teritoriju ISIL-a. Pitanje je treba li ih spasiti ili sankcionirati'

>>ISIS objavio da je smaknuo hrvatskog zeta Davida Hainesa, Cameron: Čin čistog zla, privest ćemo ih pravdi

Komentara 41

TE
teddybear
16:00 05.10.2014.

"A onda samo shvatili da ISIL ne ubija bez dokaza nego samo one za koje utvrde da su nevjernici" To je zaista legitiman razlog za ubojstvo. "Kazao je i kako su im davali da gledaju snimke pogubljenja i odsijecanja glava,a, ali ne kako bi ih zastrašili već da im dokažu da ubijaju samo nevjernike." Naravno da ih nisu htjeli zastrašiti ni traumatizirati nego time šire novu koncepciju islamske ljubavi a to je rezanje glava i ispaljivanje rafala u nevjernike.

MM
mojski.moja
21:32 05.10.2014.

ma ajmo pitati djecu gaze...a sto ne pita cnn djecu gaze.zasto ih ubijaju i hapse ?! --ma ne , jer to bi bilo opet nesto sto lazu djeca..znate ako bismo rekli da djeca lazu, onda sigurno je da nemamo dovoljnoo informacija , a vidimo da djecu muslimana ne zele da ispitaju (ispitaju za tv) inace zatvori su puni djeca u izraelu, samo sto vam to nece cnn prikazati a kamoli imati tu iskrenost i hrabrost o tome obavjestavati istinski...vi i mi slusamo i gledamo jednostrano medije, ali ne zele nam prikazati istinu i o drugoj strani

Avatar Ironman0105
Ironman0105
22:54 05.10.2014.

Nije pusten, nego poslan od strane IS-a. Jeftin propagandni trik, sad kad vide da se blizi kraj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije