Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZA REŠETAKA?

Danskom paru prijeti 10 godina zatvora zbog prodaje marihuane pacijentima

trava
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
06.10.2016.
u 08:26

Claus ‘Moffe’ Nielsen i njegova supruga uhićeni su u utorak. Nielsen je priznao krivnju, supruga nije

Danski par mogao bi dobiti i do 10 godina zatvora zbog prodaje marihuane ljudima s rakom i drugim bolestima, prenosi RT.

Claus ‘Moffe’ Nielsen i njegova supruga uhićeni su u utorak, a dok je Nielsen priznao krivnju, supruga nije. Nielsen je rekao da je bio svjestan da su njegova djela ilegalna i da bi jednog dana mogao biti uhićen, ali da je htio pomoći oboljelima nakon što je shvatio pozitivne medicinske učinke kanabisa na samom sebi.

- Proizvode od kanabisa trebali bi prodavati laboratorijski tehničari, kemičari i liječnici u kontroliranim uvjetima. Ja nisam obučeni stručnjak, ali imam neka načela i stojim iza njih - rekao je Nielsen.

O legalizaciji kanabisa u Danskoj se raspravlja posljednjih mjeseci, a prema jednom istraživanju legalizaciju za medicinske svrhe podržava 88 posto Danaca. Regija Južna Danska u kolovozu je prihvatila provođenje plana prema kojemu bi bila prva danska regija koja bi davala recepte za marihuanu za medicinsku upotrebu.

>> Hrvati treći u Europi po pušenju kanabisa

>> Kod Metkovića otkrivena velika plantaža, zaplijenjeno 192 kg marihuane

Komentara 1

GO
gooniegoogoo
22:56 06.10.2016.

bravo Danska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije