Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U RAZDOBLJU OD 1940. DO 1990.

CIA objavila milijune povjerljivih dokumenata: Što su arhivirali o izvanzemaljcima, kontroliranju umova u misterioznom programu Star Gate...

cia logo
Foto: AFP/PIXSELL
18.01.2017.
u 18:45

Ovi dokumenti odnose se na razdoblje od 1940. do 1990. godine, a u njima se nalaze znanstvenoistraživački radovi i obavještajna izvješća.

Američka obavještajna agencija CIA objavila je dokumente s kojih je skinuta oznaka tajnosti, a među njima su informacije o lovu na NLO-e i projektu vezanom uz kontrolu uma.

Misteriozni projekt nazvan Star Gate osnovali su 1978. godine Obrambena obavještajna agencija (DIA) i SRI International, a zadatak je bio istražiti psihičke fenomene u vojnim i obavještajnim primjenama. Plan je bio da sudionici programa budu osposobljeni primati informacije bez upotrebe ''normalnih osjeta, informacija od drugih ljudi, logične dedukcije i direktne implementacije elektronskih ili drugih uređaja''. Ukratko, ljudi su trebali čitati misli drugih osoba

Ovaj misteriozni projekt bio je osnovan jer su Amerikanci bili uvjereni da Sovjetski savez godišnje troši 60 milijuna rubalja na tu vrstu ratovanja, piše Express.

Ovi dokumenti odnose se na razdoblje od 1940. do 1990. godine, a u njima se nalaze znanstvenoistraživački radovi i obavještajna izvješća. 

Joseph Lambert (CIA) kazao je kako je ovo jedna od stvari koja ''poboljšava transparentnost''. Kazao je kako su željeli tajne dokumente učiniti ''široko dostupnima''.

Heather Fritz Horniak, glasnogovornica CIA-e, kazala je kako ništa nije ''probrano'' te da je to ''potpuna povijest, dobro i loše''.

>> Šef CIA-e poručio Trumpu da pazi što priča: 'Izjednačavanje obavještajne zajednice s nacističkom Njemačkom je nečuveno'

Ključne riječi

Komentara 4

PA
pan-am
19:04 18.01.2017.

Znači niš od tog,čim oni to objavljuju!

TI
Tixon
13:57 19.01.2017.

Objavili su da su hteli da kupe 5000 Supergalebova G-4 od Jugoslavije,vredne 10 milijardi dolara, ali neki neuračunljivi Jugosloveni htedoše siromaštvo.Bejker im , kažu izvori CIA nudio još 6,5 milijardi dolara ,,odozgo'', da ne rasturaju državu.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
19:40 18.01.2017.

Ima li sta o atentatima na Fidela i laznom Titu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije