Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Abrini otkrio istražiteljima

Bruxelleski teroristi planirali i napad na Euro u Francuskoj

Stade de France
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
11.04.2016.
u 17:01

Tri dana nakon uhićenja Salaha Abdeslama i napisa u medijima da surađuje s policijom, teroristi su promijenili "metu" i izveli koordinirane napade u Bruxellesu.

Teroristička ćelija koja je izvela napade na Bruxelles i Pariz navodno je planirala još jedan napad tijekom Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj ovog ljeta, piše Guardian

Francuske novine Libération izvijestile su da da je Mohamed Abrini, koji je uhićen u petak, kazao belgijskim istražiteljima da prvotni plan islamista nije bio napad na Bruxelles.  Umjesto toga, grupa je planirala još jedan napad u Francuskoj, nakon serije samoubilačkih napada i ubojstava u studenom u kojima je ubijeno 130 ljudi u Parizu. Liberation je objavio kako je Abrini kazao da su planirali novu akciju tijekom ljeta na Europskom nogometnom prvenstvu. 

Abrini je otkrio da su se teroristi bojali da im je policija već "za petama" nakon uhićenja Salaha Abdeslama. Tri dana nakon njegova uhićenja i napisa u medijima da surađuje s policijom, teroristi su promijenili "metu" i izveli koordinirane napade u zračnoj luci i podzemnoj željeznici u Bruxellesu.

 Istražitelji su utvrdili jasnu vezu između terorista koji su izveli napade u Parizu i Bruxellesu za koje je odgovornost preuzela teroristička organizacija Islamska država (ISIL)

Europsko prvenstvo održava se u 10 francuskih gradova od 10. lipnja do 10. srpnja, a utakmica otvaranja i finale održat će se na pariškom stadionu Stade de France koji je također bio meta napada 13. studenog prošle godine. 

>>Teroristi se registrirali u Hrvatskoj dan nakon napada na Pariz

Komentara 3

NE
Nemanadimak
17:28 11.04.2016.

Pa eto vi mu sada vjerujte, vjerojatno ne govori istinu i samo se sprda sa policijom. Jos ce na kraju postati pocastan gradjanin.

ST
Startrack
17:33 11.04.2016.

To planirali nebi ja stavio u proslo vrjeme. Na hiljade terorista je jos u z Europi i sigurno nesto planiraju za Euro.

ME
Menjik
20:28 11.04.2016.

Pa nije prvenstvo ni pocelo, imaju izbje... em teroristi jos vremena isplanirati nesto. Ko da su ovih par iz pariza i brüssela bili jedini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije