Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strah od terorizma

Učiteljica u Bruxellesu: Ovo je kao da smo u ratu

belgija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
23.11.2015.
u 11:30

U Bruxellesu je i dalje na snazi najviši stupanj uzbune pa su tako zatvorene škole i podzemna željeznica

Belgijska policija uhitila je 16 osoba u sinoćnjim antiterorističkim akcijama u Bruxellesu, Charleroiu i Liégeu. Državni tužitelj je na novinskoj konferenciji priopćio kako je u 19 racija uhićeno 16 osoba, ali među njima nije i najtraženiji bjegunac Salah Abdeslam. Prilikom racija nije pronađeno oružje niti eksplozivi. Dva pucnja su ispaljena tijekom operacije u Molenbeeku.

Za to vrijeme, u Bruxellesu je i dalje na snazi najviši stupanj uzbune pa su tako zatvorene škole i podzemna željeznica.

Evakuirana je gradska vijećnica, a jedna učiteljica atmosferu u Bruxellesu usporedila je s ratnim stanjem.

 - Ovo je kao da smo u ratu. Mnoga djeca su vrlo tjeskobna, ne znam što bi im trebali reći, kazala je učiteljica  Nadine Rosa-Rossa.

Kazala je kako je od vlade željela čuti poruku zajedništva.

 - Zasad je to samo poruka kojom se izaziva strah, a strah je loš za sve, kazala je. 

Francuski predsjednik Francois Hollande i britanski premijer David Cameron danas su odali počast žrtvama ubijenim u koncertnoj dvorani Bataclan.

 - Francuska i Ujedinjeno kraljevstvo složile su se kako će dodatno ojačati dijeljenje informacija, kazao je Hollande, no istovremeno pozvao EU da ojača napore kako bi osnažila obavještajnu mrežu.

 – Bojimo se napada poput onih u Parizu koje bi nekoliko pojedinaca moglo počiniti na više lokacija u isto vrijeme, kazao je jučer belgijski premijer Charles Michel.

>> U Bruxellesu u racijama 16 uhićenih, ali ne i najtraženiji bjegunac!

Komentara 12

PO
poluprovokator
10:55 23.11.2015.

Došlo je vrijeme da se svi mobiliziramo i otvorimo oči i uši jer samo takva zajednica koja brine o sebi i surađuje može djelomično prevenirati krizna stanja. Ako čekamo da nas paze samo policija, vojska i tajne službe ovce smo.. Odvijanje normalnog života je imperativ jer je upravo strah, panika, zatvaranje škola i sl njihov cilj. Glavu gore, otvori oči i uši, vjeruj ali provjeravaj, djeluj i prijavi

DU
Deleted user
11:50 23.11.2015.

"Kao da je rat" što bi bilo da neko zakuca.... Belgijci ne izlaze na ulice, a u Parizu drugi dan sve puno ljudi na kavama. Znači da je terorizam u Bruxellesu pobijedio, umjesto da pokažu da se ne boje...

LK
L@k@konjic@
12:09 23.11.2015.

Kada ste primili toliko muslimana to vam je tako valjda ćete se opametiti dok još nije kasno i reci ma.š u pijesak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije