Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PORAST

Njemačku ove godine dobrovoljno napustilo čak 55 tisuća migranata

migranti, izbjeglice, deportacija
Foto: Reuters/PIXSELL
28.12.2016.
u 14:42

Oni koje se deportira dobiju višegodišnju zabranu ulaska u zemlju, a dobrovoljcima se financijski pomaže.

Prema podacima Ureda za migracije i izbjeglice Njemačku je od siječnja do studenog dobrovoljno napustilo rekordnih 55 tisuća migranata što je duplo više od broja onih koji su deportirani.

Većina migranata vratili su se na Balkan, a Albanci su formirali najveću skupinu od 15 tisuća ljudi. Skupine po pet tisuća ljudi odnose se na migrante iz Srbije, Iraka i Kosova, javlja BBC.

Ove je godine Njemačka deportirala 25 tisuća migranata, a oni koji dolaze s područja zapadnog Balkana nemaju pravo ostati u Njemačkoj. Ured također javlja kako se povećava i broj onih koji se dobrovoljno vraćaju u Irak, Iran i Afganistan. Broj onih koji su se dobrovoljno vratili u Afganistan veći je od 3200 što je gotovo 10 puta više nego je bilo 2015. godine. 

Oni koje se deportira dobiju višegodišnju zabranu ulaska u zemlju, a dobrovoljcima se financijski pomaže. Iznos koji dobiju veći je ako se ranije odluče na odlazak. Peteročlana obitelj može dobiti i do 4200 eura ako se odluče na odlazak prije nego im odbiju azil

>> Azilanti željeli poklonom zahvaliti Angeli Merkel pa digli policiju na noge

Komentara 7

JZ
Jedan_Zagrepčanec
15:00 28.12.2016.

Dio onih koje se deportira, a ušli su u EU kroz Hrvatsku, vraćaju u Hrvatsku. Svako malo vrati ih se po nekoliko iz Austrije, Njemačke i drugih država. U bivšem hotelu "Porin" ima ih već nekih 600, a ima još par javnih prihvatilišta, no pitanje je koliko ima onih za koje možda ne znamo... Sada ih već većina traži azil u Hrvatskoj jer su shvatili da time dobivaju azil u EU i da će nakon nekog vremena moći, s azilom odobrenim u Hrvatskoj, normalno ići u druge dijelove EU kako, kad i kamo god žele... I, naravno, možda i osamdeset posto su muškarci, mlađi, vojno sposobni...

CU
cungalunga
15:44 28.12.2016.

Divno, ne vracajte se vise

Avatar samo Istina
samo Istina
16:54 28.12.2016.

Vratiti ih nazad sve do jednoga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije