Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Direktor CIA-e

Brennan branio CIA-inu strategiju no priznao da su neke tehnike ispitivanja bile ''odvratne''

John Brennan
Foto: Reuters/PIXSELL
12.12.2014.
u 07:45

- Naša ispitivanja pokazuju da je program pritvaranja i ispitivanja dao korisne informacije koje su pomogle Sjedinjenim Državama da osujete planove napada, zarobe teroriste i spase živote - izjavio je Brennan.

Direktor CIA-e John Brennan na konferenciji za medije u Virginiji obranio je metode ispitivanja te agencije nakon napada 11. rujna ali je priznao da su neke tehnike bile '''oštre'' i odvratne'', javlja BBC.

- Naša ispitivanja pokazuju da je program pritvaranja i ispitivanja dao korisne informacije koje su pomogle Sjedinjenim Državama da osujete planove napada, zarobe teroriste i spase živote - izjavio je Brennan. No kazao je da i nisu zaključili da im je upotreba ''pojačanih tehnika ispitivanja'' unutar tog programa omogućila dobiti korisne informacije od zarobljenika koji su bili podvrgnuti njima. Prema njegovom mišljenju uzročno-posljedična veza između uporabe poboljšanih tehnika ispitivanja i korisnih informacija koje bi im dali zatvorenici nije poznata.

Šef CIA-e oglasio se dva dana nakon što je objavljeno izvješće američkog senata u kojem su metode poput gušenja vodom nazvali brutalnim i neučinkovitima.

>> Dvojac za torture dobio 81 milijun dolara

>> 'CIA-ina ispitivanja terorista bila su brutalna i neučinkovita'

Komentara 4

Avatar viki_nuland
viki_nuland
19:25 12.12.2014.

Po ovome ispada da je Goebbels na vrijeme "priznao" da su neke metode bile "malo grublje" vjerojatno bi i on jos uvijek danas bio ugledni direktor neke obavjestajne sluzbe u zapadnoj Europi a mozda i sire.

RA
ranko75
14:12 12.12.2014.

Gdje su te pristalice NATO i SAD, vidite li njihov zlocinacki moralni oblik? I vi ih i dalje volite. Oni su zlo 1000 puta gori od Rusije.

KO
kojesta
21:47 12.12.2014.

malo cudno, da su ameri tek sada saznali ono sto vec odavno zna cijeli svijet. toliko o pranju mozga nacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije