Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Masakr izbjeglica'

Na izbjeglički kamp u Siriji bacili bombe, poginuli žene i djeca

izbjeglički kamp
Foto: Ilustracija: Reuters/Pixsell
30.10.2014.
u 09:08

Prema navodima stanovnika kampa sirijska vojska na kamp je bacila dvije 'bombe-bačve'

Helikopter sirijske vojske u srijedu je bombardirao izbjeglički kamp u provinciji Idlib na sjeveru zemlje, pišu strani mediji.

Prema navodima aktivista, poginulo najmanje 60 ljudi, a deseci su ranjeni, javlja Al Jazeera. Među ubijenima uglavnom su žene i djeca, a prema riječima aktivista, ranjenici su odvedeni u bolnicu koja je 30 minuta udaljena od mjesta tragedije.

U snimci koja je objavljena na YouTubeu prikazani su tijela žena i djece i šatori koji gore te se čuje glas koji govori 'to je masakr izbjeglica'.

Prema navodima stanovnika kampa, sirijska vojska na kamp je bacila dvije 'bombe-bačve', javlja Reuters. Radi se o grubo izrađenim spremnicima napunjenih čavlima, metalnim gelerima i eksplozivnim tvarima koji se bacaju iz helikoptera. Sirijski državni mediji nisu izvijestili o napadu, a Sirijski opservatorij za ljudska prava čije je sjedište u Velikoj Britaniji navodi da je smrtno stradalo 10 civila.

Prema podacima UN-a, dosad je u ratu u Siriji koji je počeo 2011. godine ubijeno gotovo 200.000 ljudi. Unutar zemlje raseljeno je gotovo 10 milijuna ljudi, a iz zemlje ih je izbjeglo oko 3 milijuna. 

Podatke o broju žrtava stradalih u jučerašnjem bombardiranju u Siriji Al Jazeera nije mogla potvrditi. Reuters je također izvijestio da ne može potvrditi informacije o napadu.

>> Nismo saveznici, Turska je prva crta obrane od Islamske države

Ključne riječi

Komentara 2

PL
plotto
10:59 30.10.2014.

Počela je cionistička kampanja protiv vlade Bashar Assada.Sirijski opservatorij za ljudska prava ( Al Nusra Front) čije je sjedište u pekari vlasnika sirijskog imigranta u Londonu,a izvještava Reuters.

TA
takitako
13:20 30.10.2014.

videcete i trupe assada basara ce napasti nato, i ne samo njih,vrtece to u krug jednom jedne potom druge, kada zavrse sirijom, na redu je turska, nece ni kurdi ni krscani tamo a niti drugi proci bez krvi,jer nafta trebaeba da toci i po cjenu krvi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije