Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
džihadisti napreduju

Boko Haram proglasio kalifat u Nigeriji pa smaknuo zatvorenike!

Boko Haram,kalifat,Nigerija
Foto: Youtube Screenshot
1/2
24.08.2014.
u 19:37

Strahuje se da bi islamski ekstremisti uskoro mogli zauzeti cijeli sjeverni dio zemlje

Vođa ekstremne islamističke skupine Boko Haram proglasio je islamski kalifat u gradu Gwoza na sjeveroistoku Nigerije!

Terorist Abubakar Shekau, koji je odgovoran za otmicu više od 200 djevojčica otprije četiri mjeseca, obznanio je proglašenje kalifata na snimci koja prikazuje i brutalno smaknuće grupe zatvorenika, javlja Le Parisien.

- Hvala Allahu koji je pružio pobjedu našoj braći u Gwozi i učinio je dijelom Islamističkog kalifata - kazao je Shekau mjesec dana nakon zauzimanja grada. Poručio je da Gwoza ''više nema nikakvih veza s Nigerijom''. Uz osvojeni grad, Boko Haram zauzeo je i okolicu te južne i sjeverne dijelove pokrajine Borno.

U posljednje vrijeme osvojili su veliki broj teritorija pa se strahuje da bi uskoro mogli zauzeti cijeli sjeverni dio zemlje.

>>Ubojica američkog novinara je bivši reper L Jinny

>>Pobjeglo više od 60 žena koje je oteo Boko Haram

Komentara 15

Avatar Feniks
Feniks
20:24 24.08.2014.

Bojim se da bi se i u susjednoj BiH za koju godinu moglo slično dogoditi. Vehabije su sve brojnije, a to se ignorira.

Avatar bandogcro
bandogcro
20:33 24.08.2014.

Treba baciti kemisjko oružje po ovim balijama. Neka patu i osijetu patnje svojih žrtva barem misec dana prije nego što krepaju!!! Pravi muslimani ok, neka fala Bogu, ali ovi su čisti teroristi i ubojice. Treba smaknuti nji i sve njihovo!!!

Avatar toxic alien
toxic alien
21:02 24.08.2014.

A Evropljani se bave raspravama o sankcijama Rusiji! I to dok njihovi vlastiti (uvezeni) dzihadisti odsijecaju glave zapadnim novinarima na ratistima koje su USA i Evropa kreirali. Oni bi srusili i Asada u Siriji da je Rusija dozvolila, i otvorili put ovim satanskim fanaticima da uspostave svoju vlast u cijeloj Siriji. Nesto je opasno, vrlo opasno trulo na Zapadu! Da li je ovo pocetak kraja zapadne civilizacije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije