Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jačaju vojsku

Blic: Zašto se Srbija naoružava kao da sutra počinje rat?

29.01.2017.
u 11:09

Srbiji su samo Rusija i Bjelorusija poklonili ukupno 14 migova 29 u čiji će remont uložiti stotine milijuna eura

Zašto se Srbija naoružava kao da sutra počinje rat?, naslov je teksta objavljenog u beogradskom Blicu, a u kojem navode novo naoružanje koje je srpska vojska nabavila ili će tek nabaviti.

Srbija je već kupila dva helikoptera 'mi-17' iz Rusije koji su koštali 25 milijuna eura. Ove bi godine Srbima trebalo stići i 30 borbenih 'hamera' kao donacija SAD-a. Rusi bi im, pak, trebali do ožujka ove godine pokloniti šest borbenih zrakoplova 'mig-29', koji će trebati na remont pa će Srbija na to iz proračuna izdvojiti između 180 i 230 milijuna eura.

Osim Rusije, i Bjelorusija Srbima poklanja osam migova 29, ali i dva raketna sustava protuzračne obrane tipa 'buk' koji će također trebati remont.

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocjenjuje da je svaka nabavka novog naoružanja dobra vijest jer Ratno zrakoplovstvo Srbije vapi za novim sredstvima, no da se postavlja pitanje hoće li imati dovoljno ljudi za novo naoružanje. – Naši predstavnici se ponašaju kao da su na tržnici, kupuju kao da sutra počinje rat. Ili mi nešto ne znamo ili se događa neprirodan proces u kojem umjesto da vojska od politike zahtjeva mehanizaciju, taj impuls dolazi od političara koji samo putuju i kupuju – kaže Radić.

U nastavku teksta pišu kako nabavka novog naoružanja privlači pažnju Hrvata koji se ne utrkuju sa Srbijom, ali da će nabaviti novu borbenu eskadrilu. 

>> 'Kada Hrvatska kupuje oružje ispada da je to normalno, a kada mi kupujemo spremamo se nekoga napasti'

Komentara 136

DU
Deleted user
11:42 29.01.2017.

Vučić kaže da Srbiju više nitko "neće smeti da napadne", pa se zato naoružavaju. Isto tako, više nikada ne će biti moguća "Oluja", jer će oni biti naoružani. Vučić, naravno, bulazni, jer su mu "Maslenica", "Bljesak" i "OLuja" bili poredd cijelog srpskog naoružanja (JNA, Arkanovci, Beli orlovi, četnici, ovi i oni...), dapače, "ceo banjalučki korpus" je pao kao gnjila kruška. Znači, imali Srbi oružje ili ne, isto im se piše. Završit će u Crnome moru kad krene Hrvatska vojska, ako budu "čačkali mečku".

Avatar TAJSAM
TAJSAM
11:49 29.01.2017.

Nikad ali zaista nikad neće imati srce za ljubav prema svome narodu. samo misle pljačkom proživjeti život a tako se ne živi život. pozdrav dobrim ljudima

Avatar krcedolac
krcedolac
12:41 29.01.2017.

Rado Srbin ide u vojnike...dva ga vuku a trojica tuku..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije