Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pritisak na kancelarku

Berlin: Ne ogradama i žicama, one potpuno ruše europsku ideju!

angela merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
21.10.2015.
u 08:44

Utjecajni parlamentarni krug malih i srednjih poduzetnika dao je kancelarki rok do studenog da promijeni svoju politiku

 Angela Merkel ima rok do početka studenoga da promijeni svoj smjer u izbjegličkoj politici, inače ćemo je prisiliti da zatvori njemačke granice, upozorili su njemačku kancelarku iz njezine vladajuće demokršćanske koalicije CDU/CSU, objavio je jučer Bild. Vođa pokreta otpora prema kancelarki i njezinoj politici gostoprimstva prema izbjeglicama je Christian von Stetten, šef utjecajnog CDU/CSU-ova parlamentarnog kruga malih i srednjih poduzetnika (PKM).

On je pokrenuo akciju i na 188 adresa članova PKM-a u Bundestagu (od ukupno 310 demokršćanskih zastupnika) poslao e-mailove za pripremu zaustavljanja vala izbjeglica ogradama i žicama. O tom prijedlogu frakcija CDU/CSU trebala bi glasovati na svom prvom sljedećem zasjedanju. Kancelarka Merkel ne želi ni čuti o promjeni svojega kursa.

Preko glasnogovornika vlade Steffena Seiberta poručila je da nijedna ograda ne može potpuno zaustaviti očajne ljude. I iz partnera CDU/CSU u velikoj koaliciji SPD-a kazali su da su “slobodne granice jedan od najvećih dobitaka za Europu”. Slično govore i u stranci Zelenih: “Ne ogradama i žicama na granici, one potpuno ruše europsku ideju”, poručili su.     

>> Turci ne vjeruju obećanjima Angele Merkel o članstvu u Uniji

Komentara 47

JO
johnxxx
08:56 21.10.2015.

Europsku ideju ruši nakaradna politika Angele Merkel i društva da treba dopustiti dolazak u EU svakome tko želi doći, bez obzira bio on pripadnik ISIL-a ili taliban.

Avatar Marko314
Marko314
09:02 21.10.2015.

Gospođo Merkel, priče su jedno, a realnost nešto potpuno drugo! Potrebno je zaustaviti ovu beskonačnu rijeku izbjeglica. Zbog Njemačke pola istočne i srednje Europe je pred rušenjem pravnog poretka.

DU
Deleted user
09:47 21.10.2015.

Analiticari kazu Mutti Merkel nece docekati slijedecu godinu na ovoj poziciji. Ona ce nestati, a Europa ce se gusiti u govnima koje je ona napravila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije