Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVA SU PALA

Belgija podignula optužnicu i protiv drugog osumnjičenika

Belgija
Foto: Reuters
27.03.2016.
u 13:55

Tužiteljstvo ne želi objaviti puni identitet osobe pod nazivom Abderrahmane A., koji je prilikom uhićenja ranjen u nogu u središtu Bruxellesa

Belgijsko pravosuđe podiglo je optužnicu protiv drugog osumnjičenika ispitanog u Bruxellesu u okviru istrage o napadu koji je u četvrtak spriječen u Francuskoj, priopćio je savezni tužitelj.

Abderrahmane A., uhićen u petak, optužen je u nedjelju za "sudjelovanje u aktivnostima terorističke skupine", dok je u subotu tužitelj objavio i optužnicu protiv Rabaha N.

Tužiteljstvo ne želi objaviti puni identitet osobe pod nazivom Abderrahmane A., koji je prilikom uhićenja ranjen u nogu u središtu Bruxellesa.

Francuska je u četvrtak osujetila planirani napad koji je bio u "uznapredovaloj fazi" i uhitila 34-godišnjeg Francaisa Reda Kriketa. Nakon njegovog uhićenja, policija mu je u stanu u pariškom predgrađu otkrila oružje i eksploziv. On je prošle godine već bio osuđen u Belgiji u odsutnosti u procesu protiv džihadističke mreže u kojoj je bio aktivan i Abdelhamid Abaaoud, navodni organizator napada u Parizu.

Belgijske vlasti su u nedjelju također objavile da je u napadima u Bruxellesu ubijeno 28 ljudi, a da su trojica poginulih bombaši samoubojice.

"Potvrđena je brojka od 28 žrtava i troje samoubojica", izjavio je glasnogovornik kriznog stožera u Bruxellesu. Od 28 ubijenih, identificirano je 24 ljudi, 14 poginulih u zračnoj luci i 10 na stanici metroa Molenbeek, nedaleko od europskih institucija. Od 24 identificiranih, 13 su Belgijanci, a 11 ljudi su stranci iz osam država.

Broj mrtvih je, dodaje glasnogovornik, privremen jer se u jedinicama intenzivne njege nalazi veliki broj teško ranjenih.

>> Belgijska policija možda ima i trećeg počinitelja napada u bruxelleskoj zračnoj luci

Komentara 1

XA
xaron
20:21 27.03.2016.

Zar ga nisu vec pustili da radi ono za sta su ga trenirali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije