Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIRIJA, UKRAJINA...

Obama i Putin telefonski razgovarali nakon 4 mjeseca šutnje

Obama i Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
26.06.2015.
u 09:18

Iz Bijele kuće izvijestili su da se kontakt dogodio na inicijativu ruskog predsjednika

Barack Obama i Vladimir Putin u četvrtak su prvi put izravno razgovarali nakon četiri mjeseca, objavio je New York Times. Iz Bijele kuće izvijestili su da se telefonski kontakt dogodio na inicijativu ruskog predsjednika. Putin je stavio naglasak na rat protiv Islamske države u Siriji te su se dogovorili o sastanku šefova diplomacije Johna Kerryja i Sergeja Lavrova na temu borbe protiv širenja radikalizma na Srednjem istoku.

Američki dužnosnici rekli su da je predsjednik SAD-a bio usredotočen na rat u Ukrajini te da je pritisnuo Putina da se drži sporazuma iz Minska, koji Rusiju obvezuje na povlačenje svojih vojnika i opreme s ukrajinskog teritorija. Iz Kremlja su rekli da je Putin pristao na razgovor Lavrovljeva zamjenika Grigorija Karasina s Kerryjevom pomoćnicom Victorijom Nuland oko tog pitanja.

>> Obama Rusiji zaprijetio novim sankcijama zbog Ukrajine

>> SAD trguje, EU i dalje dosljedan u hladnom ratu s Moskvom

Komentara 24

Avatar lvan12
lvan12
10:34 26.06.2015.

Niste napisali sta je Putin rekao Obami!

MX
Mister X
10:32 26.06.2015.

Husein Obama i Vladimir Putin u četvrtak su prvi put izravno razgovarali nakon četiri mjeseca, Jer ga je Putin nazvao i pitao jesi napokon osvojio i pobjedio i tu super silu Islamsku državu sa saveznicima - Kurdima; "državu" koje nemama nigdje na karti niti se zna i jedna ucrtana granica ni tko im je ministar čega koga gdje i zbog radi čega i sa kime graniče ? Putin je osvojio što je osvojio sa dečkima iz Ukrajine je to uglavnom odradio i sad se odmara-dosađuje ... Sve skupa nije fer.

Avatar Floyd1
Floyd1
09:38 26.06.2015.

Kaj bi htel Barak, Rus se neda isprovocirati, nece u rat, a tebe sionisti hebu. Nisi ti bas slobodan u toj Americi. Naravno da se bojis, ukokali su Abraham Lincoln, James Abram Garfield, William McKinley, John Fitzgerald Kennedy.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije