Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUZAVCEM NA LGBT PARTY

Bandić o napadu na klub 'Super Super': 'Ovaj je gnjusni čin pokušaj udara na sve one vrijednosti kojima se ponosimo'

Zagreb: Policijski očevid nakon noćašnjeg napada suzavcem na LGBT partyju u Super Super klubu
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/13
12.02.2017.
u 17:45

Od nadležnih hrvatskih institucija tražim i molim ih da počinitelja ili počinitelje što prije privedu k licu pravde - stoji u Bandićevom priopćenju.

I zagrebački gradonačelnik osudio je napad koji se dogodio u zagrebačkom klubu 'Super Super' na Radničkoj cesti u kojoj se održavao LGBT party.

Bandić osuđuje ovaj "vandalski čin kojim se udara na duh tolerancije" te traži brzu istragu

- Ovaj gnjusni vandalski čin pokušaj je udara na sve one vrijednosti kojima se kao Grad i kao Zagrepčanke i Zagrepčani ponosimo, a to su poštivanje ljudskih prava, razumijevanje i tolerancija različitosti.

Zagreb je grad koji se ponosi svojom otvorenošću, multietničnošću, multikonfesionalnošću i multikulturalnošću. U njemu ima mjesta za sve koji misle i rade različito poštujući druge i drugačije.

Ovaj čin ne može promijeniti sliku Zagreba i ono što mi jesmo, može nas samo učvrstiti u nastojanju da našu zajednicu gradimo na demokratskim i općim ljudskim vrijednostima i da čuvamo dostojanstvo svakoga čovjeka.

Od nadležnih hrvatskih institucija tražim i molim ih da počinitelja ili počinitelje što prije privedu k licu pravde - stoji u Bandićevom priopćenju.

Napad suzavcem tijekom LGBT tematske večeri u zagrebačkom klubu Super Super oštro je osudila i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ).

"HDZ osuđuje svaki čin nasilja te svaki oblik govora mržnje i diskriminacije uslijed bilo čije pripadnosti ili orijentacije", navodi se u priopćenju i dodaje kako stranka očekuje da Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) što prije pronađe sudionike izgreda i utvrdi konkretne motive ovog događaja.

Stranka Pametno priopćenjem je  izrazila "osudu i gnušanje nad nasiljem u klubu Super Super". Radnička fronta (RF) ocijenila je kako "iako krivac još nije poznat, nema sumnje da se radi o homofobnom i transfobnom napadu iz mržnje". 

Među ostalima, napad je osudila i Socijalistička radnička partija Hrvatske (SRP).

>> Ozlijeđeni posjetitelj kluba Super Super: 'Nastao je pravi stampedo dok smo bježali van'

>> 'Napad na LGBTQ večer je posljedica zatvaranja očiju pred politikom koju provodi najekstremnija struja'

Komentara 9

MA
...Marsijanac
17:11 12.02.2017.

Banditicu, molim te nemoj govoriti u moje ime i ime velike vecine normalnih ljudi.

GO
goranjovic19
19:19 12.02.2017.

znaci bandiću nisi normalan kakve vrijednosti na kakvim si drogama..

DU
Deleted user
20:37 12.02.2017.

E moj Bandiću, baš me zanima govoriš li ti tako u svojoj rodnoj Poganoj Vlaki? Vidi se da su lokalni izbori blizu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije