Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo u subotu

Mađarska pokrenula postupke protiv 9268 migranata pristiglih iz Hrvatske i 181 iz Srbije

izbjeglice Mađarska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
27.09.2015.
u 11:57

"Glavni tajnik je naglasio predsjedniku Mađarske važnost poštivanja dostojanstva i ljudskih prava u rješavanju tih pitanja", stoji u priopćenju UN-a

Mađarska policija objavila je na svojim internetskim stranicama da je samo u subotu pokrenula 9472 postupka protiv ilegalnih imigranata koji su stigli iz Hrvatske i Srbije.  

Zanimljivo je da je pokrenuto 9268 postupaka protiv migranata koji su stigli iz Hrvatske i samo 181 postupak protiv onih što su stigli iz Srbije, što bi se moglo protumačiti da iz Srbije izbjeglice u Mađarsku više niti ne dolaze, a što posljednjih dana naglašavaju hrvatske vlasti. Mađarska je ukupno pokrenula više od 268 tisuća postupaka protiv ilegalnih imigranata od početka 2015 godine.

Ban Ki-Moon upozorio mađarskog predsjednika: Poštujte dostojanstvo izbjeglica

Prema podacima mađarske policije u petak su pokrenuti postupci protiv 8159 osoba, od kojih je 7895 ušlo preko hrvatsko-mađarske granice, a 256 preko srpsko-mađarske granice.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-Moon susreo se jučer u New Yorku sa mađarskim predsjednikom Janošem Aderom te je upozorio kako se treba dostojanstveno postupati prema izbjeglicama.

U priopćenju koje je UN objavio nakon sastanka stoji da je Ban Ki-moon kazao Aderu kako razumije s kojim se izazovima susreće Mađarska zbog povećanog priliva izbjeglica i migranata u Europu.

"No, glavni tajnik je naglasio predsjedniku važnost poštivanja dostojanstva i ljudskih prava u rješavanju tih pitanja", stoji u priopćenju UN-a.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>>'Jedino u Hrvatskoj smo sve dobivali besplatno, ostali su na nama zarađivali'

>>Varga: Od početka krize 7 tisuća izbjeglica zatražilo liječničku pomoć, 23 hospitalizirane

>>Otvorimo li i Dalmaciju, slijedi nam veći poraz no kod Bajakova

Komentara 61

DU
Deleted user
11:45 27.09.2015.

Da je UN radio svoj posao a ne podilazio amerima i njihovim interesima danas ne bi bilo ove imigrantske krize.

MC
marin.crnic
11:40 27.09.2015.

Bank Ki Mon je ljevičarska pudlica. Treba se brinut samo za svoje interese. USE NASE I PODASE !

Avatar majmunranko
majmunranko
11:52 27.09.2015.

Ne lažite, nitko nikoga nije upozorio. U UN-u je održan cijeli niz jakih bilateralnih sastanaka vezanih uz ovu krizu. Kolinda se sastala i s Moonom, i s mađarskim predsjednikom, i s Merkelicom, Mađar se sad sastaje s Moonom, a tek slijedi dinamična diplomatska aktivnost s Obamom. Usput, višešhradska skupina je proširena i na crno more, dakle Rumunjsku, Bugarsku, Ukrajinu, u budućnosti i Tursku, što je sve direktno povezano s ovom krizom. To su vijesti ne dana,nego godine. U UN-u se radi, Kolinda radi ogromne stvari, a vi nas ovdje terorizirate s Milanovićem koji se ne može sastati samim sobom, Ostojićem koji ne zna ni kako se zove, Kosoricom koja dokono piskara nebuloze po internetu i sličnim jadnicima s kojima nitko ne želi imati posla i koji su svedeni na džihadističku logističku i sanitet, a najvažnija vam je politička tema koliko je srpskih novina Milanovića nazvalo idi**om.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije